Ivar Arpi: ”Hatet mot vita är läskigt”

OPINION. SvD:s ledarskribent Ivar Arpi oroar sig över det växande hatet mot unga vita amerikaner. ”Den amerikanska kulturen mår verkligen inte bra”, skriver han på Twitter.

Det judiskaägda Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har emellanåt uttryckt sig och agerat kontroversiellt i etablissemangets ögon. Nordfront har tidigare bland annat uppmärksammat hur han delat memer från det systemkritiska Twitterkontot Fylkes Allehanda, som visar på absurditeten i ”svensk” mediarapportering utifrån hur det skulle ha sett ut i J.R.R. Tolkiens fantasivärld Midgård.

Han har dessutom uttryckt att makthavare bör straffas för sina misslyckanden och att IS-jihadister som återvänder till Sverige har ”förverkat rätten att leva”.

Under onsdagskvällen reagerade Arpi dessutom på antivitt hat i USA. Bakgrunden är bland annat en kulturmarxistisk hetskampanj mot en vit 17-årig pojke som är på omslaget till senaste numret av det amerikanska herrmode och livsstilsmagasinet Esquire. Tidningen har i numret ett reportage om pojken med namnet ”American Boy”, vilket är en del i en artikelserie om hur det är att växa upp i dagens USA.

De antivita krafterna i USA är ursinniga på Esquire eftersom de uppmärksammar en vit pojke under ”Black History Month” – en månad då man i USA endast ska uppmärksamma svart historia och kultur, enligt de amerikanska kulturmarxisterna.

Hatet riktas inte bara mot Esquire, utan även mot pojken, som heter Ryan Morgan, med personliga påhopp om hur ”privilegierad” och ”bortskämd” han är endast utifrån att han är en vit ung man. Enligt reportaget har han redan innan tvingats stå ut med en del hets från jämnåriga eftersom han – precis som många andra från amerikansk arbetar- och medelklass – gillar landets president Donald Trump

— Alla hatar mig eftersom jag stödjer Trump… Jag kan inte diskutera med någon utan att få skit och bli smädad. Liksom, vad har jag gjort för fel? säger pojken i reportaget.

Att Esquires artikelserie har med reportage om svarta, könsförvirrade, bögar, kvinnor etcetera tycks heller inte ha lugnat hatstormen mot pojken.

”Det här hatet mot unga vita amerikaner är verkligen läskigt”, skriver Arpi. ”Nyligen en 16-åring som mobben gav sig på, nu en 17-åring. Deras brott är deras hudfärg och kön. Den amerikanska kulturen mår verkligen inte bra”.

Det återstår att se ifall Arpi även törs kritisera antivit kulturmarxism i Sverige.

Källor:
The Life of an American Boy at 17
Esquire criticized for white ’American Boy’ cover during Black History Month

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Jordan says:

  The American culture really does not feel good ” .
  America & culture is the pinnacle of the jewish utopia.

  Imagine living in the belly of the beast

 • Men, vilken vek vokabulär de använder. Arpi säger ”hudfärg och kön”. Själv ser jag inte varför man skulle bry sig om hudfärg. Skulle jag ha något emot någon bara för att personen solar sig? Vad jag har emot negrer är att de är av en lägre stående biologisk ras.

  Och har ni märkt av språkbruket, hur vi vita människor beskrivs? De säger saker som att vi ”har/hade”, inte att vi byggt/byggde. Anledningen till varför hade (men i försvinnande liten utsträckning byggde) är för att vi är en produktiv, högstående ras. Vilket judarna hatar oss för, och det är det hatet som lyser igenom i media. De har naturligtvis ett sådant mindervärdeskomplex gentemot oss eftersom de egentligen aldrig bidragit något till civilisationen. De få individer av judisk börd (vilka i regel aldrig har någon judisk identitet) kan inte göra bot för att detta folk har utgjort en så enormt stor del av världens ondska, och ligger bakom alla onda rörelser i dag såsom feminismen, kulturmarxismen, sodomiförespråkandet, försöken att ta människors vapen (”gun control”) och dylikt.

  • När vita åkte över Atlanten hade de med sig yxa och spade för att kunna timra sig ett hus och bryta mark för att odla så att de fick mat osv.
   Den tanken har aldrig zigenarna eller svarta tänkt de senaste 10.000 åren.

   (Igår fick jag min röda fina Trump MAGA-ceps som jag hade beställt ;)

 • Fredrika says:

  Varför skriver Arpi bara om USA? Är inte hatet mot vita lika läskigt i Norden? Eller är det ett taktiskt drag för att vänja läsarna vid tanken på att det är okej att vara vit? Att rakt ut skriva hur det är i Norden är antagligen för magstarkt för någon judiskt ägd aktör i Norge/Sverige.

 • Klaus says:

  Hatet mot oss vita är som en krigsförklaring.


 • Lämna ett svar