Italienska regeringen vill erbjuda gratis mark för att skaffa barn

UTRIKES. Den italienska regeringen vill erbjuda gifta par med tre barn en bit mark och ett räntefritt lån.

Enligt ett nytt förslag från den italienska regeringen ska gifta par som skaffar minst tre barn få tillgång till en bit statlig mark under 20 år utan kostnad. Förslaget syftar till att höja födelsetalet, som är lågt såväl i Italien som i resten av den vita världen.

Regeringen vill även erbjuda 200 000 euro i ett räntefritt lån till de par som skaffar sitt första hem i närheten av den beviljade markbiten.

Den italienska staten ska enligt förslaget använda 50 procent av sin mark för ändamålet. Förutom att detta kan leda till högre födelsetal hoppas man även kunna spara in pengar på underhållet av marken, som kostar stora summor pengar varje år.

Källa:
Italien lovar mark till par som blir trebarnsföräldrar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Det är sunt. Här i Sverige tvingar (((folkmordsstaten))) istället blivande svenska barnfamiljer att åka 20 mil till BB för att sedan låta barnen växa upp i trånga hyresrätter.

Något lustigt jag märkt är att vilket land eller kultur man än jämför med, så känns det som att det andra alternativet alltid är att föredra framför den nuvarande svenska samhällsordningen. Så illa ställt är det med vårt svenska dårhus.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Förhoppningsvis finns det även ett tydligt rasperspektiv – vilka klassas som italienare? Om det är alla som åkt tunnelbana så kommer Italien att bli det soptippstätaste landet i hela Europa.