Italiens Salvini vill ”rädda Europa”

UTRIKES. Italiens vice premiärminister Matteo Salvini säger inför valet till EU-parlamentet att han vill rädda och förnya Europa.

I en intervju med Sputnik News berättar Italiens vice premiärminister Matteo Salvini att hans mål rörande frågor kring den europeiska unionen är att rädda och förnya Europa:

— Mitt huvudmål är att rädda Europa, ett förnyat Europa, och Lega kommer göra detta.

Den italienske politikern kommer i början av april besöka en konferens där man kommer diskutera vilken inriktning man vill se för EU inom de kommande 40 åren. Dessa idéer ska sedan diskuteras med Legas allierade i Bryssel när parlamentet åter samlas efter det kommande valet.

Salvini vill dock inte lämna unionen, utan vill istället reformera den:

— Varken jag eller vår regering har några planer på att lämna EU, men vi är övertygade om att dess lagar och regler måste förändras för att vi ska fortsätta vara ett medlemsland med självrespekt och värdighet.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna ligger stödet för Lega på strax över 30 procent av rösterna. Partiets regeringspartner Femstjärnerörelsen får i mätningarna strax över 20 procent.

Källa:
EXCLUSIVE: ’My Only Purpose Is to Save Europe’ – Salvini to Sputnik

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenErikAnders JonssonBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Sitta kvar i klorna på en folkförtryckande, förgörande kraft och samtidigt försöka vara en räddare för andra förtryckta? Ett tungrott projekt.

Anders Jonsson
Medlem

Salvini och hans parti g

Erik
Medlem

Samtidigt som han åker till Israel och andra roliga ställen. Tror inte en sekund på honom, men allt han gör för att stoppa migrationen är så klart bra.

Rokviken
Medlem

Med kalotten på huvudet göra han dessutom
nytta för – Israel.