Italien vägrar skriva under den globala migrationspakten

UTRIKES. Italiens inrikesminister Matteo Salvini meddelade idag att landet inte kommer underteckna FN:s globala massinvandringspakt.

Idag meddelade Italiens inrikesminister Matteo Salvini att landet inte kommer underteckna FN:s globala migrationspakt, som är tänkt att antas under en internationell konferens i Marrakech nästa månad. Man kommer inte heller skicka några representanter till konferensen.

Även premiärminister Giuseppe Conte meddelar att pakten inte kommer skrivas under:

— Den globala migrationspakten är ett dokument som aktualiserar frågor som många medborgare har starka känslor om. Därför anser vi det vara rätt att låta saken debatteras i parlamentet innan något beslut fattas, som Schweiz har beslutat.

Italien är inte det första land som är tveksamt till invandringsavtalet. Tidigare har representanter för exempelvis USA, Österrike och Ungern kritiserat pakten.

Källa:
Italy not signing Global Compact-Salvini

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GrottbjörnenKarl-Путин ASverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Självklart kommer då ”våra” politiker att springa omkull varandra i sin iver att vara godhjärtade och snällast i klassen, de mest medmänskliga, sååå fiina människor, och gärna även ta de länders andel som vägrar, förutom vår egen andel. ”En humanitär stormakt”! (((vilka))) är det som bajsar fram dylika benämningar, som så fräckt fullständigt förvränger och ger en totalt förljugen bild av verkligheten?
Kan det vara dom som Martin Luther skrev en bok om på 1500-talet?

Grottbjörnen
Medlem

ärligt talat känns det som om något ännu farligare är på gång, våra politiker kommer att bli pseudonationalister i och med att ursprungsbefolkningen har börjat protestera, folkutbytet kommer att ske men det kommer att dröja längre än om vi har en socialliberal regering…

Karl-Путин A
Medlem

Låter bra. Även V4-länderna + Estland har redan sagt nej. För vår del ser det tyvärr mycket svart ut på avbytarbänken, men pendeln måste nå vändpunkten innan det kan gå åt andra hållet.