Italien: Tusentalet nationalsocialister hedrade fallen kamrat

NATIONALSOCIALISM. Två år efter femtusenmarschen i Rom, där stupade från Acca Larentia -78 högtidlighölls, firades i Milano häromdagen minnet av nationalsocialisten Ramelli, mördad i bakhåll 1975.

Stora skaror nationalsocialister tågade förra veckan tillsammans i Milano i Italien. Evenemangets syfte var att högtidlighålla minnet av Sergio Ramelli, en ung nationalsocialist, student och aktivist som mördades i ett fegt bakhåll 1975.

En videofilm visar ett folkhav av italienare som samlats för att hylla sin fallna kamrat. Videon, som finns upplagd på Twitter, hade redan på torsdagsmorgonen över en miljon visningar.

Deltagarna skanderar ”Sergio Ramelli, närvarande!”, samtidigt som de saluterar.

Antalet deltagare i manifestationen uppskattas av Italy24News ha legat runt åttahundra, medan arrangörerna tror att det kan ha rört sig om över tusen personer.

Tidningen Jerusalem Post (JP) beklagar sig i en artikel om manifestationen över att polisens försök att identifiera deltagarnas ansikten hittills varit förgäves.

Än högre ljuder tidningens klagolåt när man påminner om den avsevärt större demonstration med samma förtecken som hölls i Rom för tre år sedan.

Vid det tillfället högtidlighöll runt femtusen ”nynazister” 40-årsdagen av Acca Larentia 1978, då tre nationalsocialistiska hjältar stupade i strid mot vänsterextremister.

Minnet av de fallna vid Accca Larentia har fortsatt firats av stora skaror även under Coronapandemin.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments