Italien stoppar bildandet av nytt ”nazistparti” – flera gripna

ÅSIKTSFÖRTRYCK. I en samordnad räd på 16 olika platser i Italien har polis gripit ett antal människor som velat bilda ett nationalsocialistiskt parti. Enligt Reuters har man beslagtagit både nationalsocialistisk propaganda och vapen.

I 16 olika städer, från Alperna i norr till Sicilien i söder, har italiensk polis slagit till mot politiska dissidenter. Brottet de misstänks för är att de har försökt att bilda ett nationalsocialistiskt parti, vilket strider mot italiensk lag.

Partiet ska enligt Reuters ha hetat ”Nationalsocialistiska partiet för arbetare” och enligt italiensk polis har personerna bakom haft koppling till andra nationalsocialister och fascister i bland annat Frankrike, Portugal och Storbritannien.

Under tillslaget ska man ha beslagtagit en mängd nationalsocialistisk propaganda, däribland bilder på Adolf Hitler. Man säger sig även ha beslagtagit vapen i form av jaktgevär och armborst.

Enligt den italienska polisen bestod rörelsen av ”en stor variation av människor, invånare på olika platser, förenade av samma ideologiska fanatism och vilja att skapa en öppet pro-nazistisk, främlingsfientlig och antisemitisk rörelse”.

Exakt hur många man har gripit för det påstådda åsiktsbrottet vill man dock inte berätta.

Källa:
Italy uncovers plot to create new Nazi party

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SverkerGrottbjörnenVerapeckerwood Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

Trist dag i Italia. Men den nye folkeforæderne regjeringen der nede så blir man ikke overaskende

Vera
Medlem

Konstigt nog yttrade Margit Silberstein i
ett sammanträde en tänkvärd mening i Föreningen mot Antisemitism i TV:”Ni tror alltså att om man förbjuder ”Naziorganisationer” så är medlemmarna inte ” nazister” längre?” Hon vet med sin fråga att den nationalsocialistiska ideologin ligger djupare än så.

Grottbjörnen
Medlem

”en stor variation av människor, invånare på olika platser, förenade av samma ideologiska fanatism och vilja att skapa en öppet pro-nazistisk, främlingsfientlig och antisemitisk rörelse”.
Det var ju en ganska vacker beskrivning!

Sverker
Medlem

Juden kan inte stoppa detta, hur många förintelsemuséer dom än bygger, hur många köpta historiker dom en köper med sina stulna pengar. Vi bara väntar. Dom fasar!