IT-problem kraschade flera stora internetsidor

INTERNET. Ett IT-problem hos molntjänstföretaget Fastly resulterade i att flera stora internetsidor har legat nere under dagen. Bland annat Amazon, CNN och brittiska regeringens hemsida.

Genrebild. Foto: CC public domain.

Molntjänstföretaget Fastly meddelar att man har identifierat problemet som orsakade att flera stora internetsidor kraschade under dagen.

Några av internets mest välbesökta sidor drabbades, däribland Amazon, eBay, Reddit, och även den brittiska regeringens hemsida. Dessutom har många medier legat nere, både utländska som New York Times och Le monde, men också svenskspråkiga medier som Aftonbladet och Tv4.

Fastly arbetar just nu med att lösa problemet, som tycks vara någon form av bugg i deras system.

De flesta av de drabbade internetsidorna är återställda, men det kan dröja ett tag innan webbsidorna åter blir tillgängliga i alla länder.

Liknande incidenter har hänt tidigare. 2017 orsakade IT-problem hos Amazon Web Services att flertalet stora internetsidor kraschade.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments