Israels militär: Inget fel i att mörda handikappade palestinier

UTRIKES. Efter att en rullstolsbunden palestinier sköts till döds av israelisk militär under en demonstration mot Donald Trump frias nu de israeliska soldaterna helt. En israelisk utredning menar att det inte ligger något ”moraliskt eller professionellt fel” i händelsen.

Ibrahim Abu Thraya arbetade med att tvätta bilar.

Under förra veckan deltog den rullstolsbundne palestiniern Ibrahim Abu Thraya, som förlorat sina ben i en israelisk flygräd 2008, i en demonstration vid Gazaremsans gräns som protesterade mot USA:s president Donald Trumps beslut att erkänna staden Jerusalem som Israels huvudstad. Under demonstrationen öppnade israelisk militär eld mot deltagarna och sköt ihjäl Thraya med ett skott i huvudet.

I den utredning som genomfördes av den israeliska militären efteråt menar man att soldaterna agerade helt korrekt och att ”inget moraliskt eller professionellt fel” begicks. Israels militär har dock fått hård kritik av människorättsgrupper för att deras utredningar är mycket partiska och sällan leder till påföljder.
Ibrahims mor, Itedal Abu Thraya, ifrågasätter utredningen och menar att hennes son inte utgjorde något som helst hot.

— Han höll bara i en flagga, inget bombbälte eller bomb. Jag litar varken på dem eller deras utredningar, säger hon till AP.

Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad har lett till stora protestdemonstrationer bland annat på Västbanken, i östra Jerusalem och på Gazaremsan, vilket har lett till att Israel genomfört flera flygräder mot palestinskt territorium. Sedan Trumps erkännande har minst åtta palestinier dödats av den israeliska militären.

Källa:
Israel finds no wrongdoing in paraplegic Palestinian’s death

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Den JUDISKA staten agerar grymt, människofientligt och orättfärdigt.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Anders

Men observera hur många i din omgivning som egentligen bryr sig! Känner du någon som sörjer när araber dör någonstans i världen? Vare sig det händer i Sverige eller Israel eller Irak. :-) Ingen normal svensk protesterar när judar knäpper araber. Eller när araber knäpper varandra. Ja, förutom ett antal svenskar som vi ändå aldrig har en chans att få över på vår sida, men de flesta av dem dör snart ut. Jag förstår inte poängen med notisen. Jag gissar att Nordfront vill göra folk mer antijudiska, men sånt här får ju motsatt effekt. Alla ville ju att det handikappade… Läs mer »

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Jag tycker inte att araben skulle dö på det sättet. Han befann sig i sitt eget land och var yrkesverksam trots ett svårt handikapp. Han har inte gjort vare sig dig eller mig något ont.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl

Jag röstar upp dig. Jag förstår vad du menar och för ett antal år sedan hade jag tyckt likadant.

Numera har jag dock ingen sympati kvar för några rasfrämlingar överhuvudtaget. Dessutom, ska jag tycka synd om och försöka vinna billiga poäng bara för att han avlivades av judar? Det är ju lite sånt som vi beskyller våra fiender för att göra. :-)

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Du har blivit rejält radikal och det har jag förståelse för, men skulle världen ha blivit en bättre plats om judarna hade avrättat varenda syrier?

Visserligen hade vi svenskar fått ta emot 10-20 tusen färre ”flyktingar” men i sammanhanget 2 miljoner är detta ett p*ss i havet.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl

Mmm ok, men sätt det i relation till varandra här. Å ena sidan håller vårt folk på att bli totalt utrotat och å andra sidan publiceras en notis om en handikappad semit som avrättats av en beväpnad semit.

Jag är helt ointresserad av hur många utvecklingsstörda araber som blir knäppta i Mellanöstern. Och hade en likadan pakistanier/muslim blivit avrättad av en hinduisk soldat i Indien hade vi inte läst någon notis om saken.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Jag ligger naturligtvis inte heller sömnlös om nätterna över att en semit avrättar en annan semit, men det hade känts bättre om rollerna varit ombytta – då hade mänskligheten tagit ett steg framåt.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl

Med tanke på hur palestinierna förökar sig så är det nog bara att vänta och se.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Alla gojer är schmutz och får avrättas eller behandlas på vilka sätt som helst, vare sig de är palestinier eller svenskar eller något annat. Guds Utvalda Volk har alltid rätten på sin sida.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Judarna kan begå vilka vidrigheter som helst utan utan att världen reagerar men om vita människor bara yttrar ordet neger så är det en katastrof.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Sigfrid

Ja, men det beror ju enbart på att vita människor är såna mentala slavar och kryper omkring. Jag säger rakt ut vad jag tycker och det roliga är att det inte alls är särskilt farligt att göra det, trots vad folk har trott i årtionden.

Den dagen svenskar öppnar käften och slutar ängsla sig över kvinnliga kuturmarxister så kanske vi kan börja röra oss någonstans.

Victor
Nybörjare
Victor
2 år sedan

Den Israeliska militären som inte ser något fel med att mörda handikappade palestinier Sverige Demokraternas och alla äckliga counterjihadisters bästa kompisar.

trackback
Nybörjare

[…] militär rättfärdigar moraliskt tveksamma handlingar. Tidigare har man bland annat rättfärdigat mord på handikappade palestinier och fängslande av minderåriga […]