Israels bidrag hoppar av Eurovision i Tel Aviv – av judiska skäl

JUDAISM. Vid årets final av Eurovision Song Contest som hålls i Tel Aviv kommer inte Israels bidrag att tävla. Orsaken är att flera bandmedlemmar är ortodoxa judar och vägrar att delta i genrepet på den judiska sabbaten.

The Shalva Band. Foto: skärmdump Facebook.

Finalen av musiktävlingen Eurovision Song Contest (ESC) kommer i år att genomföras i Tel Aviv i Israel, eftersom förra årets final vanns av den överviktiga judinnan Netta Barzilai med sin absurda låt Toy.

Det bidrag som vann äran att representera Israel i årets tävling var The Shalva Band, åttamannabandet där samtliga har någon form av funktionsnedsättning – sångarna är blinda och trummisen har Downs syndrom.

Men Eurovision-drömmarna fick ett snöpligt slut. I bandet finns ortodoxa judar och när det blev uppenbart för dem att de skulle tvingas avbryta sabbaten för att delta i det obligatoriska genrepet på fredagen valde de att dra sig ur tävlingen.

Många israeler har vädjat till tävlingsledningen för att ändra reglerna eller hitta någon annan form av lösning. 11 000 namnunderskrifter har kommit in, men tävlingsledningen har vägrat att göra något undantag för ortodoxa judar.

Resultatet har blivit att Israel står utan bidrag i tävlingen på hemmaplan, men att gruppen The Shalva Band som kompensation kommer att få uppträda i musiktävlingens mellanakt.

Källa:
Popular Israeli band drops out of Eurovision rather than perform on Shabbat

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jimmy ThunlindPeterSlipsenFredrika.db. Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Bah.
Oh nej. Hur skall pk-folket, sojafolket och hippies klara sig nu?

Lägg ned spektaklet.
:-)

Fredrika
Medlem

Å nej Melodifestivalen är en del i planen att öka toleransen för Kalergiplanen. Viktiga saker. Viktiga nog att bekostas med våra skattepengar. Jag hade föredragit en mödravårdscentral. Men kleptokraterna i regeringen drar sig inte för att stjäla från den allt fattigare befolkningen för att bekosta sin folkfientliga propganda. Vad spelar det dem för roll? Det är ju ”inte ens riktiga pengar bara skattepengar”

Slipsen
Medlem

Det måste vara jobbigt när man tror sig vara ”guds utvalda folk” men ändå har olika funktionsnedsättningar med Downs syndrom i täten i sin folkstam. Jag menar är man utvald av ”gud” så borde man vara perfekt, speciellt när man ser ned på alla ickejudar(goyims)som enbart är ”boskap som bara behövs så länge judarna behöver dem”.
Sjung ut det gamla, sjung in det nya!
En ny era ska snart komma där andra förutsättningar kommer att gälla!

Fredrika
Medlem

De har förklaringar på det tex att de inte har gjort sig av med sina synder. Katoliker ska inse sin skuld och genom bikten få Guds förlåtelse så att de kan bättra sig framöver (många är lata och fortsätter synda för de kan ju alltid bikta sig igen och det ska de ändå göra ofta). Judar behöver inte ta på sig någon skuld,erkänna att de är ansvariga och bättra sig. De kastar istället sina synder på en syndabock som de driver ut i öknen eller utför ett stup för att dö. Det måste inte vara en bock utan kan vara… Läs mer »

Peter
Medlem

Katoliker bekänner sig ju numera till judarnas luciferianska religion genom jesuitpåven… Fast den stora massan har inte fattat det ännu. Den NWO(tröttsamt begrepp) som horpåven proklamerar är ju egentligen grunden till en antikristen=satanistisk religion där bla kristna ska beblanda sig med muslimer.

Fredrika
Medlem

Ja. Men motståndet mot den påven är stort. De som inte har tagit ställning mot honom är tvehågsna och vet inte vilket ben de ska stå på. Men vi får se. Många katoliker trodde att förra påven skulle bli den sista innan kyrkan rämnade. Det var nån gammal profetia. Den visade sig som vanligt inte stämma. Men de flesta hoppas på en lösning. Synd om dem om jesuiterna lyckas sabotera den. Det skulle bli en stor seger för makten. Å andra sidan har katolska kyrkan ruttnat. Människor kan söka andlighet andra vägar. Det har gått fort utför. För knappt hundra… Läs mer »

Peter
Medlem

Tittar man på fettojudinnan som vann Eurovision förra året inser man att det valfuskas både här och där…

Fredrika
Medlem

Ja det är klart. De hade en hel del preparing av tittarna också genom att visa den israelsika hatsymbolen märkligt mycket under evenemanget. Massmedierna hade också sett till att ”favorittippa” sjuklingen.

Årets israeliska artister verkar mycket vettigare tycker jag. Men jag kommer inte att sakna dem. Tänker inte alls se dumheterna om inte sociala plikter föreskriver det.

Jimmy Thunlind
Redaktör

Jag är ingen fan av evenemanget, men har aldrig begripit vad Israel har i tävlingen att göra överhuvudtaget. Men det finns väl inte en syltburk i världen som de inte har fingrarna i.