Israels avgående försvarsminister: ”Hamas är ett monster som är på väg att bli ett nytt Hizbollah”

MELLANÖSTERN. Israels avgående försvarsminister Avigdor Lieberman tror att Hamas, ifall de inte stoppas, kommer att bli ett nytt Hizbollah.

Är Hamas på väg att nå Hizbollahs styrka eller är det bara del av en retorisk påverkanskampanj från israeliska hökar?

Efter att söndagens israeliska mordoperation riktad mot en militär ledare i den palestinska motståndsrörelsen Hamas avslöjades svarade Hamas med att skicka hundratals raketer mot Israel.

Israel i sin tur svarade med att förstärka den militära närvaron kring Gazaremsan, och många fruktade ytterligare en större konflikt i området. Bland annat hann en israelisk militärbuss bli träffad av en pansarvärnsrobot av modellen Kornet.

Men efter att Egypten lyckats förhandla fram en vapenvila mellan parterna uteblev ett större krig, åtminstone för tillfället.

Som en reaktion på vapenvilan avgick Israels konfrontativa och kontroversielle försvarsminister Avigdor Lieberman, till Hamas stora glädje.

Nu har Lieberman i ett avskedstal gått ut och sagt att han avgick för att han såg vapenvilan som en kapitulation inför Hamas och ”terrorism”.

— Vi håller nu på att föda upp ett monster, som ifall vi inte lyckas stoppa dess upprustning och växande styrka, inom ett år kommer att vara en tvilling till Hizbollah med allt vad det innebär, sa Lieberman under avskedstalet.

Han anser att Israel i stället skulle ha hanterat med Hamas ”mycket tidigare och på ett mycket mer beslutsamt sätt”.

Källor:
‘We’re feeding a monster’: Resigned Israeli defense minister gives last sinister warning about Hamas
https://en.wikipedia.org/wiki/Avigdor_Lieberman#Controversies

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин AKlausErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Erik
Medlem

För Israel med världens mest utvecklade armé och USA i fickan (plus resten av västvärlden för den delen), har så mycket att frukta av Palestina.

Det kommer bara användas som ”bevis” på att Israel totalt måste överta Palestina för att försäkra judarnas överlevnad. Det är jag säker på.

Klaus
Medlem

Israel är ett judiskt monster som kostade flera miljoner europeiska och arabiska människoliv. Men hade verkligen 6 miljoner (av världens 15,6 miljoner) judar gasads ihjäl vore monster Israel allra minst nödvändigt och Tyskland (och Sverige) vore judefritt. Judarna lämnar tyvärr inte Tyskland (och Sverige) och gör allt för att förstöra det germanska samhället. Etniska tyskar är snart i lika roll som palestinier.

Karl-Путин A
Medlem

För demokratins skull borde judarna i Israel stödja en massinvasion av rasfrämmande parasiter sk ”migranter” som vill skapa sig ett bättre liv i Israel.

Funkar det i det demokratiska Sverige så måste det väl funka även i Mellanösterns enda demokrati?