Israeliskt företag börjar sälja skottsäkra ryggsäckar för skolbarn – i USA

UTRIKES. Skolskjutningarna i USA går nu att tjäna pengar på. Ett israeliskt företag säljer skottsäkra ryggsäckar till föräldrar som är oroliga att behöva skicka sina barn till skolan.

”Äntligen” är den här: Reklamen säger att den är lätt, rymmer en laptop, håller hela studietiden ut och har ett material som ”andas” så att barnet inte blir svettigt av att bära den.

Det är en skottsäker ryggsäck.

Den billigare varianten har en skottsäker skyddsplåt och kostar i USA runt ett och ett halvt tusen kronor. Lyxvarianten med dubbla skyddsplåtar kostar en bit över två tusen kronor. Med den kan barnet skydda bålens båda sidor samtidigt eller hela kroppsytan från halsen och nedåt på den sida av kroppen som är mest exponerad för beskjutning. ”Tyget” är inte vanlig väv, utan är kevlarförstärkt.

ArmorMe är ett israeliskt företag som säljer lösningar till militär och säkerhetssektorn. Nu expanderar de sin marknad till student- och skolbarnsmarknaden.

I ett uttalande säger en överste inom den israeliska armén, Gabi Siboni, att man aldrig kan veta när en attack ska ske. Det är av den anledningen som skolryggsäcken har tagits fram.

— Vi måste skydda våra unga generationer. Folk kanske inte gillar det men det är nödvändigt och en vardagsrealitet i studentlivet, säger Siboni.

Den skottsäkra ryggsäcken som börjar säljas i USA i februari, ska komma i ett utökat antal färger och design.

Källa:
Bulletproof School Backpacks Will Go On Sale Next Month In The US

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Problem-reaction-solution

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Får vita och gojims bära ryggsäcken?
Finns det arbetsläger i Israel eller jobba judar själv?