Israeliska vapen funna i IS-gömma

UTRIKES. Syriska armén har hittat vapen gjorda i Israel i en övergiven IS-gömma. Fyndet är det senaste i en lång rad indicier som bevisar den judiska statens stöd till islamistiska terrorister i Syrien.

Syrisk media har i dagarna avslöjat att vapen, bland annat missiler och granater, gjorda i Israel har hittats i en övergiven IS-gömma i östra Syrien. Den syriska armén, som var de som fann vapengömman, har tidigare funnit bland annat Israel-märkta landminor, kommunikationsutrustning, pansarfordon och olika giftiga ämnen i terroristgömmor.

Vapenfynden är ytterligare ett bevis på Israels nedtystade roll i grannlandets inbördeskrig, som rasat sedan 2011 och som främst utkämpats av gulfstats-, Israel- och väststödda islamistiska ”rebeller” och den syriska regeringen. Bland annat har den judiska statens förre försvarsminister Moshe Ya’alon råkat erkänna att de har direktkommunikation med IS. Israel har dessutom upprepade gånger attackerat styrkor i Syrien som strider mot terrorister, däribland den libanesiska shiamilisen Hizbollah.

Källa:
Syrian army discovers Israeli weapons in Daesh hideouts

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SigfridKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

I (((svensk fekaliemedia))) kallas de Israelstödda IS-terroristerna fortfarande för ”rebeller” och ”opposition”.

Vältränade rebeller slåss på hemmaplan i Östra Ghouta. Assadregimens offensiv för att återta de rebellhållna förorterna i östra Damaskus kan sannolikt bli en lång och blodig strid. Det rapporterar AP. Många av de rebellerna i östra Ghouta……..Området, där det bor omkring 400 000 människor, är oppositionens sista stora fäste…….
http://www.omni.se

Sigfrid
Medlem

Det var skurkstaten Israel och deras lakejer i USA som startade kriget med hjälp av rebeller.Sedan har både Israel och USA matat på med vapen och annan krismateriel under krigets gång.