Israeliska soldater körde ihjäl palestinier – kräver familjen på pengar för skadorna på bilen 

UTRIKES. Häromåret körde israeliska soldater ihjäl en palestinier i 20-årsåldern och nu kräver förbrytarstaten Israel offrets familj på 28 000 dollar för skadorna på bilen. Enligt en människorättsorganisation är detta ett nytt fenomen som den israeliska staten använder sig av för att försöka förhindra palestinier att göra motstånd. 

Den 14 juni 2015 gick palestiniern Abdullah Ghneimat hem från jobbet i staden Kufr Malek på Västbanken samtidigt som israeliska soldater hade kört omkring i området. Det israeliska försvarsdepartementet påstår att Ghneimat då hade slängt in en molotovcocktail i fordonet, varpå soldaterna hade kört över honom.

Al Jazeera skriver att Ghneimat ”hade nekats läkarvård i över tre timmar vilket således lett till att han förblött till döds under fordonet.”

På grund av Ghneimats påstådda gärning innebär det även att den israeliska staten är ”immun mot åtal” när det gäller dödandet.

Ghneimats familj väckte ett halvår efter sin sons död åtal mot de israeliska soldaterna som körde över honom. Det israeliska försvarsdepartementet inlämnade därefter en motanmälan mot familjen, där de istället krävde dem på 28 000 dollar för skador på fordonet.

Enligt Shawan Jabarin, som är direktör för den oberoende palestinska människorättsorganisationen Al-Haq, är utkrävandet av så kallade skadestånd från palestinier en del av den israeliska myndigheternas nya strategi för att straffa dem för att de gör motstånd.

— Jag tror att de är på väg till en nivå där alla som ens uttrycker ordet ”ockupation” framöver riskerar att arresteras, trakasseras och eventuellt bötfällas, sade Jabarin.

Enligt en rapport från den israeliska människorättsorganisationen B’tselem är sannolikheten att en palestinier får ut någon ersättning för en skada som de israeliska styrkorna orsakat alltmer osannolik. Rapporten konstaterade även att Israel mellan åren 2012 till 2016 i genomsnitt betalade ut 3,8 miljoner shekels (cirka 1 miljon dollar) i ersättning, vilket är en minskning med över 80 procent från perioden 1997 till 2001. Detta har lett till en nedgång på nästan 95 procent i antalet palestinier som ens bemödar sig att kräva skadestånd från förbrytarstaten Israel.

Källa:
Israel demands Palestinian family pay $28,000 for jeep which killed their son

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
_DH_VeraErnstKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

”Mellanösterns enda demokrati” som SD ger sitt förbehållslösa stöd.

I en annan ”demokrati” – DDR – för 40 år sen fick de anhöriga betala för ammunitionen som (((bolsjevikerna))) sköt ihjäl tyska dissidenter med.

Tydligen ett (((vinnande koncept))) som kan upprepas minst 6 miljoner gånger.

Ernst
Medlem

hmmm när man tänker efter….principen är inte så dum…..öppnar möjligheten för offensiv bilkörning i det nya sverige;).

_DH_
Medlem
_DH_

Särskilt med en Dodge Challenger. :-D
comment image

Vera
Medlem

Är ALLTING möjligt? En svensk äldre dam i Stockholm råkade ut för ett misslyckad handväskerån och i ilskan ropade hon ut några välvalda uttryck mot negern – gissa vem som blev åtalad? Så nog har judarnas exempel även trängt in i vårt land. Vad säger dom där som traskar den 27 1 i snyftmarschen om denna oförskämdhet – att mörda och sedan begära skadestånd av den sörjande familjen?

Karl-Путин A
Medlem

Att säga något oförskämt till rasfrämlingar i Sverige är ett mycket allvarligt brott. Det omvända är inget brott och de kan tom uppmana folk på sociala medier att mörda svennejävlar, men då handlar det inte om brott, utan om yttrandefrihet.