Israelisk minister anklagar EU för ”chutzpah”: ”EU kan dra åt tusen helveten!”

SIONISM. Efter en händelse då en israelisk polisman knäckte benet på en arabisk människorättsaktivist, fick landets regering ta emot kritik från det annars Israelvänliga EU. Israels infrastrukturminister Yuval Steinitz svarar på kritiken med att säga att EU kan dra åt tusen helveten.

Yuval Steinitz (montage). Foto: Olaf Kosinsky (CC BY-SA 3.0).

I ett uttalande från en av EU:s talesmän, Maja Kocijancic, begärde hon att Israel skulle utreda ett fall där ledaren för människorättsorganisationen ACCI (Intressecentret för arabiska medborgare i Israel), Jafar Farah, fick ett av sina ben knäckt av en israelisk polis under en demonstration. Demonstranterna ville uppmärksamma de tiotals palestinierna som mördades i samband med USA:s flytt av den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem.

Kocijancic anser att övergreppet på Farah var att hälla bensin på den eld som har uppstått i form av en konflikt mellan EU och Israel.

— Det är viktigt att den israeliska regeringen genomför en snabb utredning av omständigheterna kring demonstrationen i Haifa där Jafar Farah allvarligt skadades, sade hon.

EU:s ambassadör i Israel, Emanuele Giaufret, besökte Farah efter det inträffade och talade med israelisk-arabiska civila organisatörer.

— Israel är en stat med regler och lagar. Polisen undersöker saken, sade Israels infrastrukturminister för energi och vattenfrågor, Yuval Steinitz

EU kräver också att Israel inte ska deportera Omar Shakir, den lokala ledaren för Human Rights Watch, vilket Israel har föresatt sig att göra eftersom Shakir påstås förespråka bojkott av israeliska produkter.

— Den Europeiska unionen förväntar sig att de israeliska myndigheterna ändrar sitt beslut, vilket annars innebär att Israel skulle uppföras på en mycket kort lista över länder som har vägrat människorättsaktivister från Human Rights Watch tillträde till landet, eller deporterat dem, sade Kocijancic.

Judarnas reaktioner lät inte vänta på sig. Israels infrastrukturministern Steinitz anklagar EU för hyckleri eftersom den globalistiska unionen ”fjäskar för Iran” och skulle hjälpa Teheran att motverka USA:s nyligen genomförda sanktioner mot Iran.

— EU:s uttalande visar hur onda de är, sade Steinitz och tillade att EU representerar höjden av cynism och chutzpah [judisk fräckhet reds anm.]

— Iran avrättar och torterar homosexuella, kränker kvinnors rättigheter, för att inte tala om vad de gör i Mellanöstern med sitt stöd åt [Syriens president] Bashar al-Assad, som använder kemiska vapen mot sitt eget folk, fortsatte Steinitz att påstå och tillade att EU istället väljer att trakassera Israel.

Med kraft avslutade Steinitz med att ta avstånd från hela unionen:

— EU är en organisation som inte leds av någon, och de kommer antagligen inte att förändra sin hållning till Israel trots att enskilda europeiska länder har stärkt sina band med den judiska staten. EU kan dra åt tusen helveten, sade Steinitz.

Källa:
Israeli minister says EU ‘can go to a thousand hells’ after body criticizes Israel

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GrottbjörnenRamón MercaderKlausHenke HimmlärKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lefflan
Medlem

Finns det något mer absurt än en jude som anklagar någon annan för hyckleri?

Det finns fan inga gränser för deras fräckhet.

Karl-Путин A
Medlem

Tusen helveten? Är det det tusental palestinska flyktingläger som upprättats sen staten Israel bildades och folkmordet på palestinierna inleddes?

Henke Himmlär
Medlem

Jag vet inte om jag minns rätt, men någon skrev nyligen något om att om Tyskland vunnit kriget hade Israel legat på Madagaskar. Är du av åsikten att det hade varit bättre än att Israel ligger där det nu ligger?

Ursäkta jag går något ifrån ämnet.

Klaus
Medlem
Henke Himmlär
Medlem

Ja. Tack!

Karl-Путин A
Medlem

Jag är av den åsikten att Israel inte ska ligga på Madagaskar, utan på exakt det ställe som du också föredrar.

Henke Himmlär
Medlem

I krematoriet i Auschwitz ja! 😂

Ärligt talat har jag ingen åsikt. Det finns folk som har egna länder och så finns det andra folk som inte har det. Om det bor judar i Palestina eller ej bryr jag mig inte om och jag bryr mig heller inte om ifall de kallar det Israel eller någonting annat.

I Sverige ska det ej finnas några rasfrämlingar alls och eftersom judarna är rasfrämlingar så ska de ut!

Klaus
Medlem

På Madagaskar vore mycket bättre för oss européer, vi hade ingen massinvasion p.g.a. Stor-Israel. Det nuvarande Israel är permanent (religiös, etnisk, politisk) konfliktkälla. Jag tror mycket flera judar hade emigrerad till Madagaskar än till Israel.

Ramón Mercader
Medlem

Enligt Magnus Söderman så var det en jude som först kom på det med Madagaskar. Det vore en form av Sionism, men hade varit en väldigt begränsad och förhållandevis harmlös form av Sionism och i princip den enda form av Sionism som accepterats om 3:e riket segrat.

Ramón Mercader
Medlem

Förvisso hade väl judarna kanske då behövt fler öar än Madagaskar för att kunna separera sig i Ashkenazi, Sefardiska m.m. som de kanske hade lyckats få tillåtelse för om 3:e riket segrat med samtidigt krav på och hjälp med bl.a. emigrering för merparten av judar till dessa ö(ar) om 3:e riket segrat samtidigt som judarna förlorat sitt världsherravälde och planer på de krossade som Sion den vises protokoll tyder på och Balfourdeklarationen på ett betydligt mindre grovt uttryck ändå bekräftar.

Ramón Mercader
Medlem

Nu hade det varit mycket svårare att hitta någon relativt harmlös form av Sionism i så att det trampat så lite som möjligt på andra folk och tvingat och hjälp merparten av judarna dit och fått dem att hålla sig där på ö(ar) och ej kunnat bedriva imperalism och dylikt. Nu har judarna lyckats degenerera så stor andel vårt folk och tagit så stor makt över de som om 3:e riket istället segrat kunnat hjälpt dem men någon form av i förhållandevis harmlös Sionism att utöva judisk makt på enbart dessa ö(ar) utan imperalism och dylikt. År 2013 ska det… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

nu när vi snart kan börja kolonisera rymden så kan jag tänka mig att de får nån egen liten måne nånstans långt långt bort.