Israelisk minister: 6 miljoner judar har förlorats i rasblandningsförintelse

UTRIKES. Enligt en israelisk minister har 6 miljoner judar förlorats i en ”andra förintelse”, nämligen genom assimiliering och blandäktenskap.

Enligt den israeliske utbildningsministern Rafi Peretz har hela 6 miljoner judar återigen gått förlorade genom vad han kallar ”en andra förintelse”. Enligt Peretz består förintelsen i utbredd assimiliering bland diasporajudar, som gått förlorade genom att ingå blandäktenskap, vilket har accelererat under de senaste 70 åren, särskilt i USA.

Inom den israeliska regeringen har reaktionerna varit blandade. En av de som distansierat sig något från Peretz uttalande är energiministern Yuval Steinitz som menar att det vore fel att ”se ner” på judar i USA då dessa ändå ser sig som judar, medan premiärminister Benjamin Netanyahu anser det vara oroväckande att dessa i en ökande grad överger judiska traditioner.

Den amerikanska judenheten har reagerat negativt på uttalandet. Jonathan Greenblatt, direktör för judiska Anti-Defamation League, skriver på Twitter att ”denna typ av grundlösa jämförelser” inte gör annat än att skapa förargelse och beskyller Peretz för att försämra förhållandet mellan judar i USA och den israeliska staten.

Källa:
Jewish assimilation in US is ‘like a second Holocaust,’ Israeli minister claims

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Tobias LindbergEthnyThorLingonetBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Åter igen dessa 6 miljoner. Då det kommer till dem själva ska det knorras över assimilering och blandäktenskap. Åt europeiska folk har de just det ödet som en högsta önskan.
https://archive.org/details/EuropeWillNotSurvive

Lingonet
Medlem

“According to the World Jewish Encyclopaedia there resided 2.4 million Jews in German-Occupied Europe. After the war, 3.8 million Jewish ‘holocaust survivors’ were receiving pensions from the German government. Tragically, the remaining six million were lost.” Källa:
https://vk.com/away.php?to=https%3A%2F%2Frussia-insider.com%2Fen%2Ffew-simple-arguments-which-cast-serious-doubt-holocaust%2Fri27109&post=453568381_339&cc_key=

Ethny
Medlem

Sedan fanns det cirka 10? miljoner judar i Europa på 30-talet men strax efter det s.k ”folkmordet” och krigets slut hade den siffran höjts till 15 miljoner judar i Europa. Kan ha siffrorna helt fel, men där runtomkring +- någon / några miljoner på bådadera. Hur kunde de bli så många fler när 6 miljoner påstås ha dödats? Ifall jag utgår från de siffrorna jag gav så ska de ha sjunkit till 4 miljoner judar under krigets gång, men under samma period så ska de alltså ha förökat sig så mycket att de födde över 11 miljoner barn. Väldigt vad… Läs mer »

Thor
Medlem

Tragiskt öde för detta förtryckta folk.
6 miljoner förintade i första världskriget 6 miljoner i andra och nu 6 miljoner i det här.

666

Tobias Lindberg
Redaktör

Alltid dessa 6 miljoner.