Israelisk kvinna träffad av skunkkanon – flög flera meter

UTRIKES. I samband med att ortodoxa judar och israelisk polis drabbade samman i Jerusalem blev en förbipasserande kvinna träffad av en skunkvattenkanon varpå hon flög i backen.

Under gårdagen drabbade ortodoxa harediska judar samman med israelisk polis i Jerusalem. De ortodoxa judarna protesterade mot att kallas in i armén – vars leverne de kallar för ett ”statssponsrat träsk av promiskuitet” – genom att blockera trafiken på några av stadens gator.

I syfte att skingra demonstranterna använde då israelisk polis en skunkvattenkanon, som i praktiken fungerar som en vanlig vattenkanon med tillägget att den luktar avlopp. En förbipasserande kvinna kan i en video från händelsen ses träffas av skunkkanonen och flyga i backen.

Därefter följer en intensiv dragkamp mellan poliserna och haredijudar som vägrar flytta på sig. Det hela slutade med att 35 demonstranter greps, bland annat för att ha stoppat trafiken och attackerat civila och poliser.

Källor:
Innocent woman knocked down by Israeli ‘skunk cannon’ targeting ultra-Orthodox protesters (VIDEO)
Haredi Judaism Wikipedia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments