Israelisk höjdarrabbin anser att ”svarta är apor”

JUDISK RASISM. En högt uppsatt rabbi är i rampljuset igen efter rasistisk hets mot svarta.

Under sin lördagspredikan den 17 mars sade Israels högsta sefardiska rabbin Yitzhak Yosef att svarta personer är apor. Yosef talade om aspekter hos de judiska lagarna beträffande hur fruktträd som man ser står i blom ska välsignas; huruvida man ska välsigna ett träd eller minst två träd. I det sammanhanget nämnde han en välsignelse som yttras när man får syn på ett ”ovanligt djur”, och nämnde som exempel en svart person som promenerar på gatan i Amerika tillsammans med sina två vita föräldrar. Yosef använde det nedsättande hebreiska ordet kushi om de svarta ”aporna”. Kushi är ett traditionellt hebreiskt ord som används just om svarta redan i judarnas heliga Tanach-skrifter, och senare även i den ännu mer beryktade Talmud.

Yosef har en bundsförvant i Benjamin Netanyahu som nyligen sagt att ”flyktingar” från Afrika utgör ett större hot mot den judiska staten Israel än terrorism. Därför ska afrikaner stoppas från att ”fly” till Israel och mot vite eller via fängelsedomar tvingas ut ur landet.

Källa:
Chief Rabbi Of Israel Calls Black People ‘Monkeys’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GrottbjörnenKlausMartin_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Och dessa judar anklagar oss för att vara rasister… I den mån de hittar påstådda rasister bland oss alltför altruistiskt lagda svenskar/européer, så är det nästan alltid fråga om den lilla människan; men bland judarna är de främsta rasisterna i samhällets topp.

Man måste vara bra bakom flötet om man tror annat än att judarna har en helt annan moralisk kodex för sig själva än de har för andra.

Martin
Medlem

Finns ju både höger o vänster även i Israel. De vi främst drabbas av i Europa, rent direkt politiskt och i media, är väl vänsterjudar.

_DH_
Medlem
_DH_

De är höger i sitt eget land, vänster i andras. Eller för att uttrycka det annorlunda: Kapitalister med egna pengar, socialister med andras.

Klaus
Medlem

”Svarta är apor” är tyvärr ingen judisk anvisning till Europas Bilderberger-Kalergi-politiker, det är förklaringen varför judar som George Soros och Israeler som strävar efter världsherravälde vill utbyta de vita mot de svarta.

Grottbjörnen
Medlem

om jag måste välja mellan pest o kolera så har jag ju hellre en neger som granne än en jude