Israelisk general bekräftar att skyttar har order att skjuta ihjäl barn

ISRAEL. I en israelisk radiointervju diskuteras april månads ihjälskjutningar av palestinska barn. Brigadgeneralen Zvika Fogel förklarar och försvarar policyn att skjuta alla som kommer inom en 300-meterszon utanför Israels ”säkerhetsstängsel”. Att även skjuta ihjäl barn är ordergiven policy.

Zvika Fogel (Wikimedia Commons)

En video som enligt uppgifter från den israeliska tidningen Haaretz spelades in 22 december förra året, visar när en israelisk prickskytt skjuter ihjäl en palestinier genom Israels ”säkerhetsstängsel” gentemot Gaza. På videon kan man höra skytten eller hans kamrater som står i närheten jubla när de träffar palestiniern på andra sidan stängslet. Eftersom videon spreds över världen ådrog sig Israel en del kritik och Israel lovade att utreda händelsen. Den enda reprimand som tycks ha utdelats kommer sig av att soldaterna skrattade och hurrade vid mordet och att detta kommit världen till kännedom. Men att mörda palestinier på detta sätt, oavsett om de är vuxna eller barn, är beordrat av Israels militära ledning.

För en vecka sedan sköt en israelisk prickskytt ihjäl den 14-årige palestiniern Muhammad Ibrahim Ayyoob, genom att skjuta honom i huvudet, över gränsen mot Gaza som Israel själv har ställt upp. Han är det fjärde barnet att skjutas av judarna sedan palestiniernas årliga demonstration för rätten att få tillbaka sitt land. Judarna, som i kraft av sin seger i andra världskriget annekterade Palestinsk mark för egen räkning, expanderade landets gränser i och med sitt anfall mot Gaza 1967.

Se den uppmärksammade videon här:

Den palestinska demonstrationen hölls den 30 mars. Medier, även Nordfront, rapporterade om att 16 palestinier sköts ihjäl. Till och med FN:s ”fredsprocessamordnare” i Mellanöstern, den normalt sätt väldigt tystlåtne och försiktige Nickolai Mladenov, fördömde anfallet på demonstranterna. 5 511 skadades i vad läkarna kallar ”hemska skador”, varav många av dem kommer att få permanenta handikapp. Idag har dödssiffran klättrat till 40. Dessa siffror bekräftas av FN.

Israels militär bekräftar den officiella policyn

I en radiointervju med den judiske radioprogramledaren Ron Nesiel berättar en israelisk brigadgeneral-reserv, juden Zvika Fogel, att när prickskyttar placeras längs Israels gräns mot Gaza skjuter de avsiktligt palestinska barn, och att de gör det under tydliga och specifika order. Fogel beskriver hur en prickskytt identifierar ett barns ”lilla kropp” och får tillstånd och order om att skjuta.

Detta händer ibland när till exempel ett barn närmar sig säkerhetsstängslet som Israel har uppfört för att ”skydda sig” mot ”terroristerna” i Gaza, för att identifiera en skjuten kropp som ligger i närheten. Barnens värsta farhåga är att det är en vuxen familjemedlem som ligger där. Instinktivt försöker de se efter om de känner igen den skjutne, för att i bästa fall få sin ångest stillad.

Enligt Fogel handlar det främst om att även barn är terrorister i syfte att infiltrera och skada Israel:

— Om ett barn eller någon annan kommer nära stängslet för att gömma en sprängladdning eller för att kolla om det finns några neutrala zoner, eller för att klippa upp stängslet så att någon kan infiltrera den israeliska statens territorium för att döda oss.

— Då är hans straff döden?, frågar Niesel.

— Hans straff är döden. Du kan ju fråga mig vems blod som är tjockast. Deras eller vårt, svarar Fogel.

En palestinsk politiker i Israels parlament, Ahmad Tibi, har twittrat om radiointervjun i ett tweet som återger kärnan i det Fogel säger.

Det är denna terrorstat som Sveriges statsminister Stefan Löfvén omnämner som Sveriges vän.

— Kära Israel, grattis på födelsedagen, sade Stefan Löfven till Israels ambassadör Ilan Ben-Dov. Löfven talade varmt om Israels utveckling när landets 70-årsdag efter ockupationen av Palestina firades i Berwaldhallen i Stockholm i tisdags, 24 april.

Källor:
Snipers ordered to shoot children, Israeli general confirms
40 Dead, 5,511 Wounded: UN Releases Figures on Palestinian Casualties in Gaza’s Mass Protests on Israel Border
רון נשיאל – יומן השבוע 21.04.18 (radiointervjun med Zvika Fogel på hebreiska, ljudfil)
Stefan Löfven: Sverige är en vän till Israel
צה”ל מגבה את הצלף שתועד יורה בפלסטיני, החיילים שהריעו יטופלו משמעתית

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Förväntar mig inget annat från ”the spawn of satan”.

 • Judarna är världens värsta mördare, och världens värsta lögnare. Som om det inte vore illa nog att de skjuter ihjäl barn, de påstår sig också vara världsbäst i respekt för mänskliga rättigheter. Prova dessa fraser på valfri sökmotor och se de chockerande träffarna:

  the world’s most moral army
  the world’s most ethical army

  90% av träffarna är om judestaten, trots dess frekventa krigsbrott. Den fräcka beskrivningen av deras militär har också gett upphov till träffar där människor kritiserar epitetet. Men man hittar åtskilliga helt patologiska beskrivningar där de på fullt allvar påstår att ingen stat i världen tar större hänsyn.

 • Har sett avsnittet från Helsngforsskolan – kan inte känna empati för den sortens barn längre.

 • Sigfrid says:

  Den vidriga skurkstaten Israel och dess befolkning judarna har inga betänkligheter med vilka dom mördar även om det bara är barn.Det är denna skurkaktiga stat som är orsak till flyktingströmmarna till Europa om inte Israel funnits så hade vi inte haft svartingproblemet i Europa.

 • nordbo nordbo says:

  Till er som har tid och lust att kolla på när sionistmedlöparen O Reilly intervjuar netanyahu – netanyahu jämställer terrorism med hollywoodnazismen och mycket mer – 2002

  USA och Israel gottar sig fullt här med deras skapande av lögner och deras enda gud – Satan.

  Hör hur den sinnesjuka dialogen mellan dom kunde flyta när omvärlden visste mindre. (tv-show)

  O Reilly: why do Europe hate Israel osv..

  asen börjar vid 8:50

  ..https://www.youtube.com/watch?v=rhnghYtiwBs

 • Klaus says:

  Vem kämpar?

  A) Hemmabefolkning
  Palestinska barn, det palestinska folket (som inte förråder sina barn) kämpar för sitt land. Jag respekterar detta.
  Nordiska motståndsrörelsen kämpar för det svenska folket och svenskarnas frihet. Respekt!

  B) Imperialister, parasiter
  Imperialister och parasiter kämpar för en parasitplats i det bättre samhället. Den svenska regeringen som tillåter invasionen av (aggressiva) parasiter, kultur- och rasfrämlingar, förråder hemmabefolkningen, lämnar svenska barn i sticket och agerar odemokratiskt kriminellt i motsättningen till den officiella propagandan. Fy fasen! Den svenska regeringen är på den imperialistiska Illuminati-Bilderberger-sidan.

  Ett problem i Israel/Palestina är att båda Israeler och Palestinier är hemma i den där områden men den idiotiska allsmäktiga bankstern Rothschild ville ha ett rent judiskt Israel och i stället för en palestinsk-israelisk federation och planerar att utrota det palestinska folket.
  (PIUS Palestinsk-Israelisk Unions-Stat)


 • Lämna ett svar