Israelisk borgmästare på besök i Polen provocerar landet med anti-polskt hat

SIONISM. En judisk borgmästare från Israel på resa i Polen med en grupp studenter kräver att få skylla Polen för judarnas situation i landet under andra världskriget, trots att detta är förbjudet enligt lag. Som svar på provokationen ställdes en gemensam manifestation in.

Eli Dukorsky i Kiryat Bialik.

Jerusalem ökar trycket på polska staten att ta tillbaka den lag som nyligen instiftades i Polen. Lagen anger att det är förbjudet att skylla Polen för saker som judarna hävdar hände dem under andra världskriget på vad som idag är polskt territorium.

Judiska ”människorättsorganisationer”, lobbygrupper, massmedier med flera aktörer försöker hitta sätt att påverka den polska regeringen att upphäva lagen så att historieskrivningen åter anpassas efter judiska krav.

Den israeliske borgmästaren i Kiryat Bialik, juden Eli Dukorsky, son till en så kallad ”förintelseöverlevare”, reste till Polen med en grupp studenter på en ”förintelseresa” för att delta i en manifestation mot ”antisemitism”. Dukorsky skulle hålla ett tal på manifestationen som medvetet var skrivet så att det skulle bryta mot den nya polska lagen. De lokala myndigheterna i Radomsko, som är så kallad vänort med Kiryat Bialik, godkände inte texten i det tal som skulle hållas, eftersom texten innehöll anklagelser mot Polen för påstådda krigshändelser. Myndigheterna krävde att Dukosky skulle ta bort de styckena i texten, eller åtminstone skylla på ukrainarna istället. Dukorsky fick heller inte svepande anklaga ”nazisterna” utan var tvungen att precisera för vem dessa nazister arbetade, vilket Dukorsky vägrade.

Dukorsky fick efter dessa krav instruktioner från Israels utrikesdepartement att inte backa, och inte hålla ett tal ändrat enligt polsk lag. Talesmannen för Israels utrikesdepartement, juden Emmanuel Nahshon, meddelade med bestämdhet att de ”stödjer borgmästarens rätt att håll sitt tal som planerat och inte utelämna något ord, inte en enda bokstav.”

Efter det israeliska utrikesdepartementets beslut ställdes den gemensamma manifestationen in. Men Dukorsky trotsade de polska myndigheterna genom att inför sina egna studenter hålla sitt tal på det sätt Israel krävde, fortfarande på polsk mark. Det är osäkert om myndigheterna övervakade Dukorskys förehavanden som i Polen kan ge upp till tre års fängelse.

En vecka tidigare hade Polen ställt kravet på Jerusalems förintelsemuseum Yad Vashem att museet skall ta bort en beskrivning som gör gällande att ”polsk polis” vaktade judegettot Lodz. Detta är något som Yad Vashem inte tänker hörsamma.

Källa:
Poland censors Israeli mayor who sought to cite Polish Holocaust crimes at event

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Dessa fräcka judar som tror sig ha rätten att göra vad som helst. Det är mycket förståeligt att människor spontant utbrustit i pogromer mot detta djävulens folk genom hela judarnas historia – men de ljuger när de vill hävda att polackerna spelade någon roll i ”förintelsen”. Hur vet jag det? För att ”förintelsen” som helhet inte är något annat än bluff och båg.

  Trevligt att se judarna vägras överhöghet i detta land, att det faktiskt finns länder i världen som till skillnad från Sverige faktiskt utövar självbestämmande. Polen ser sig inte som en judisk lydstat, vilket Sverige dessvärre gör. Det vore trevligt om de också grep och åtalade denne jude för hans fräcka tilltag, för annars skulle ju lagen upplevas lite tandlös.

  De borde också riva gaskammaratrapperna där i Auschwitz, för att markera att dessa inte är historiska byggnader – att de är ridåer byggda för att understödja förfalskad historieskrivning.

  • Klaus says:

   Nej, de skulle inte riva gaskammarattrapper eftersom de är bevis att byggnader inte kunde fungera som gaskammare. Om dem rivs är Fred Leuchter-rapport utan fundament.

 • Caesar-Aurelius says:

  En vecka tidigare hade Polen ställt kravet på Jerusalems förintelsemuseum Yad Vashem att museet skall ta bort en beskrivning som gör gällande att ”polsk polis” vaktade judegettot Lodz.

  Märkligt att ett museum inte vet att det var judisk polis som vaktade judegettot Lodz!

  https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_315


 • Lämna ett svar