Israel vägrar bli mångkulturellt

UTRIKES. Under måndagen stoppades en motion om att Israel ska bli en multikulturell stat. Skälet är att motionen förnekar att Israel är en stat för det judiska folket.

Under måndagen avfärdades en motion i Knesset som lämnades in av den palestinska Förenade listan om att Israel ska vara en stat likvärdig för alla dess medborgare. Motionen diskvalificerades à priori och fick inte ens diskuteras i det israeliska parlamentet.

Detta är första gången som en föreslagen lagstiftning diskvalificerats innan den diskuterats i plenum de två senaste mandatperioderna”, skriver israeliska Haaretz.

Förklaringen till diskvalificeringen av motionen är, enligt Knessets juridiska rådgivare juden Eyal Yinon, att förslaget ”syftar till att förneka Israels existens som en stat för det judiska folket”. Därför har parlamentet, i enlighet med artikel 75 (e) i förordningarna, rätt att förhindra att motionen lämnas in, påstår Yinon.

Vidare säger Yinon att motionen innehåller ”flera artiklar avsedda att förändra Israels karaktär från det judiska folkets nationalstat till en stat där det finns en jämlik status utifrån nationalitet för judar och araber”.

Lagförslaget vill även ändra landets så kallade grundläggande principer, som exempelvis lagen om återvändande som ger varje jude, oavsett var denne är född, rätt att invandra till Israel och i stället reglera mottagandet av israeliskt medborgarskap utifrån en persons anknytning till en annan medborgare i staten. Även detta strider mot den judiska statens principer, anser Yinon.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu avsåg tidigare i år att deportera 16 000 afrikanska asylsökare som tagit sig in i landet till Europa och andra västerländska stater, ett tilltag som kom att stoppas. Men Netanyahus intentioner låg helt i linjer med att skapa en rasren judisk stat:

— Det här är ett unikt avtal med FN:s högkommissionär som innebär att Israel överlåter 16.250 invandrare till utvecklade länder såsom Kanada, Tyskland och Italien, det är vad FN:s högkommissionär har lovat. De organiserar det och kommer även att betala det, sade Netanyahu under ett tv-tal i april.

Fram till 2012 kom många afrikanska illegala invandrare till Israel. Som mest rörde det sig om 64 000 per år. Detta stoppades dock av Israel genom nya lagar och genom att landet byggde en stor mur vid gränsen. Man lyckades även tvinga bort 20 000 av de avskydda invandrarna från landet. Många andra av dem placerades i stora koncentrationsläger, som Holotcentret i Negevöknen i södra Israel.

Källa:
Knesset stoppar motion om att göra Israel till en mångkulturell stat

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Israel, ”Mellanösterns enda demokrati”. Ett land där man inte ens får lämna en motion i ett parlament är ingen demokrati, det är en diktatur.

Israel, Mellanösterns judiska diktatur, stämmer bättre överens med verkligheten.

Nu förväntar jag mig att alla organisationer som stödjer den slutna diktaturen Israels rasistiska och ickeinkluderande apartheidpolitik förbjuds att delta i Almedalen, av samma skäl som NMR; att de är ”odemokratiska”.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

va?? jag är chockad! allt Barbara Lerner-Spectre sa om mångkultur? menar ni verkligen att judar inte lever som de lär?!

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Vi nationalsocialister måste hjälpa Israel att införa mångkultur, annars går landet under.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan
Reply to  Karl A

haha, ja fan vad jag ska mysa den dagen det sitter en europeisk nationalsocialist i Israel och talar om för dom att Israel måste lära sig att bli mångkulturellt som häxan Spectre gjorde, gärna Emil Hagberg

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Och att judarna måste rasblanda mer ”för integrationens skull” som juden Wolodarski uppmanade svenska kvinnor till.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan
Reply to  Karl A

alltså om man hade en såndär blodtrycksmätare som larmar högt varje gång man har för högt blodtryck så skulle jag låta som en tonårings mobil vid det här laget

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl A

Eller så hyllar vi Israel som ett föredöme på den här punkten!

Martin
Nybörjare
Martin
2 år sedan
Reply to  Grottbjörnen
Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan

Så j*vla orättvist.