Israel tros ligga bakom ny missilattack mot Syrien

UTRIKES. Nya missilattacker har drabbat Syrien med ett 40-tal döda som resultat. Ett något kryptiskt Israel tros ligga bakom attackerna.

Den 14 april attackerade USA, Frankrike och Storbritannien Syrien genom att skicka ett hundratal robotar mot syriska mål. Attacken, vars slagkraft kraftigt förminskades av syriskt luftvärn och som endast resulterade i tre skadade, kom efter obevisade beskyllningar om att Syrien använt kemiska vapen i kriget mot islamistiska ”rebeller” i landet.

Nu har Syrien återigen attackerats med missiler. Denna gång mot militärbaser i provinserna Aleppo och Homs. Den här gången ska förlusterna ha blivit betydligt större, enligt rebellkällor ska ett 40-tal regeringssoldater ha mist livet i attackerna.

De flesta tror att Israel ligger bakom anfallet. Landets försvarsminister Avigdor Lieberman har dock varken förnekat eller erkänt detta, men säger samtidigt att ”vi kommer att svara och vi kommer att svara med kraft” ifall ”någon” vill skicka missiler mot Israel eller försvara sitt territorium genom att skjuta ner israeliska flygplan.

Kommentaren kan vara riktad mot ryktena om att Syrien kommer uppgradera sina gamla sovjetiska luftvärnssystem med det mer moderna ryska S-300-systemet. Israel har tidigare varnat Ryssland och Syrien för en sådan möjlig affär.

Källor:
Military targets in Hama & Aleppo, Syria hit by missiles – state TV
Israeli MoD: If Syria Uses Russian S-300 Systems Against Israel, We’ll Retaliate

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PerRichard Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Richard
Medlem

Nu är det dags att Ryssland levererar lite rejäla vapen till Syrien så de kan skjuta tillbaka mot Israel med rejäl ränta.

Per
Medlem

”By way of deception thou shall do war” Mossads motto.

Ett utmärt exempel på att kasta sten i glashus, eller s.k. chutzpah.

Har personligen större förtroende för pinoccio med en tre meter lång näsa.

Israel måste nu hitta en ny anledning till att hålla kriget i mellanöstern igång.