Israel sköt ner ett syriskt stridsflygplan

SYRIEN. Israel har skjutit ner ett syriskt stridsflygplan. Israels försvarsmakt, IDF, hävdar att planet befann sig i israeliskt luftrum medan syrisk statsmedia hävdar motsatsen.

Ett syriskt stridsplan har skjutits ner av Israel eftersom det enligt ett uttalande från IDF hade penetrerat israeliskt luftrum.

”Två patriotmissiler avfyrades mot ett syriskt Suchoj-stridsflygplan som hade infiltrerat cirka 1,5 km av israeliskt luftrum. IDF övervakade stridsflygplanet som sedan stoppades av patriotmissilerna ” skrev Israels försvarsmakt, IDF, på Twitter.

Enligt den syriska statens nyhetsbyrå Sana ska det istället handla om att Israel har skjutit ner ett plan som verkade mot ”terrorister” inom syriskt luftrum.

”Den israeliska fienden bekräftar sitt stöd för beväpnade terrorister och attackerar ett av våra stridsplan” skriver Sana och citerar en icke angiven källa inom militären.

Källor:
Israel har skjutit ned syriskt stridsflyg
The Israeli enemy targets a Syrian warplane in the Syrian airspace during operation against terrorists

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Jag är säker på att stridsflygplanet befann sig i syriskt luftrum.

Karl-Путин A
Medlem

Att bli ”intercepted” är inte samma sak som att bli nerskjuten, utan det betyder att bli stoppad och hejdad, men IDF vill naturligtvis skryta med att de skjutit ner ett rysktillverkat jaktflygplan. Jag vill se en säker källa på att planet verkligen skjutits ner innan jag tror på en till av alla dessa 6 miljoner (((lögnerna))).

Vanligtvis brukar man berätta vad som hänt med piloten, men detta plan verkar ha varit ett förarlöst uber-plan.