Israel ska deportera 40 000 illegala afrikaner

UTRIKES. Israeliska ministrar nådde under söndagen en överenskommelse om att deportera landets illegala invandrare och att stänga ner ett flyktingläger.

Under söndagen beslutade israeliska ministrar att samtliga av landets illegala invandrare ska deporteras och att flyktinglägret Holot ska stängas.

Efter att beslutet fattades gick det israeliske inrikes- och säkerhetsministeriet ut med ett ultimatum till landets illegala afrikaner som de kallar för infiltratörer om att de har tre månader på sig att lämna landet självmant eller så kommer de att deporteras. Vidare sa man i ministeriets uttalande att fängelse kan vänta dem som inte följer uppmaningen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sa tidigare under veckan att dessa deportationer är ett steg i en större process med att rensa landet på illegala invandrare. Han sa att beslutet är det tredje steget i processen som påbörjats med byggandet av gränsstängsel mot Egypten och tidigare deportationer av cirka 20 000 afrikaner.

— Dessa deportationer sker på grund av ett internationellt avtal som jag lyckats nå som tillåter oss att deportera de 40 000 infiltratörer som fortfarande finns i landet, sade Netanyahu.

Huruvida Netanyahu öppet skulle stödja att europeiska länder fattade liknande beslut förblir oklart.

Källa:
Israel to shut migrant centre and deport Africans

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments