Israel och Saudiarabien konspirerar tillsammans mot Iran

UTRIKES. Israel erkänner att man haft hemliga samtal med Saudiarabien om att länderna ska samarbeta för att minska Irans inflytande i regionen.

Förra veckan avslöjade israeliska Channel 10 att israeliska diplomater fick i uppdrag utöva påtryckningar mot Saudiarabien så att de skulle vända sig mot Iran i samband med att Libanons premiärminister Saad al-Hariri valde att avgå. al-Hariri uppgav att han avgick som Libanons premiärminister eftersom han kände sig hotad av Iranstödda Hizbollah. al-Hariri flög senare till Saudiarabien och är nu i Frankrike.

Hizbollah har anklagat Saudiarabien och Israel för att ligga bakom al-Hariris avgång. Även Iran har kritiserat Saudiarabien och Israel.

Under helgen erkände Israels energiminister Yuval Steinitz att landet haft diplomatiska kontakter med Saudiarabien och flera andra “moderata muslimska” länder i regionen. Även den israeliske försvarschefen Gadi Eizenkot har sagt att Israel är öppna för att dela underrättelseuppgifter med Saudiarabien för att minska Irans inflytande.

Källa:
Israeli minister reveals covert contacts with Saudi Arabia

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SigfridRamon_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

I Mellanöstern finns det två maktpoler. Dels shiitiska Iran, den goda sidan; dels den sionist-sunnitiska duon Israel/Saudiarabien, den onda. Tyvärr är det den senare som har makt i väst/norr. Iran är den enda anledningen till varför ondskans axelmakter inte kan härja fritt där nere. I/S är de stater som finansierar och utbildar de flesta terrorister som opererar i dagens värld.

Ramón Mercader
Medlem

Rothschild äger centralbankerna i alla dessa 3st länder till skillnad från i Syrien och Nordkorea.

Sigfrid
Medlem

Saudiarabien har nära kontakter med USA och det är väl känt vilka som styr USA.Att då skurkstaten Israel gör gemensamsak med Saudiarabien är inte så konstigt då båda styrs av judar.