Israel massarresterar palestinier – Hamas manar till kamp

UTRIKES. I kölvattnet av israeliska massarresteringar av palestinier manar Hamas till kamp mot den judiska staten.

Hamas manar till fortsatt kamp mot den judiska ockupationsmakten Israel.

Den judiska terrorstaten Israel har trappat upp arresteringar av palestinska aktivister. De senaste dagarna har runt ett 40-tal gripits på Västbanken och i Jerusalem, däribland 13 före detta fångar.

Den palestinska motståndsrörelsen Hamas, som styr den blockerade Gazaremsan, sade under dagen i ett pressmeddelande att deras soldater och ledare kommer att fortsätta vara spjutspetsen i kampen för den palestinska nationen.

De påtalade också att de flesta av organisationens ledare har suttit fängslade i tiotals år i israeliska fängelser samt att många har haft barn som dödats av Israel. Trots detta så har ”den palestinska nationens vilja” inte brutits.

Israel håller idag över 7 000 palestinier tillfångatagna. Däribland hundratals som hålls fångna på obestämd tid – några har suttit i 11 år – utan rättegång eller åtal.

Källa:
Israel’s arrest campaign cannot sap Palestinian nation’s will: Hamas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments