Israel kan behöva byta strategi för flygattacker i Syrien

MELLANÖSTERN. Leveransen av luftvärnssystemet S-300 till Syrien kan tvinga Israel att byta strategi för sina flygattacker i landet.

Efter att Ryssland svarat på dödliga israeliska provokationer i Mellanöstern med att leverera luftvärnssystemet S-300 till Syrien kommer Israel att behöva ändra sin strategi.

Israel – som i strid med internationell lag med jämna rum attackerar påstått iranska samt libanesiska Hizbollahmål i grannlandet Syrien – kan nu komma att behöva förlita sig mer på det amerikanska femte generationens stridsflygplanet F-35, säger anonyma militära källor till israelisk radio.

Planet, som dragits med många tekniska problem, har god ”smygteknik” och kan på så sätt komma undan S-300-systemets radar. Planet är dock extremt dyrt men kommer trots detta att börja användas oftare i Syrien, enligt den israeliska radiostationen.

Källa:
‘New reality’? Israel may increasingly use F-35s in Syria raids after Russia’s S-300 delivery

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments