Israel: ”Iran är världens största hot”

UTRIKES. Israel fortsätter med sin Iran-fientliga hållning när de hävdar att landet är ”världens största hot”.

Inte USA:s sionistinspirerade imperialistiska krig. Inte Islamiska statens terrorism. Inte massinvandringen som förintar den vita världen. Nej, det är Iran som är ”världens största hot”. Åtminstone enligt Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Under en säkerhetskonferens i tyska München tog nämligen Netanyahu tillfället i akt att åter peka ut den shiamuslimska nationen. Under sitt tal på konferensen höll han upp en påstådd del av en iransk drönare som Israel sköt ned förra veckan.

— Mr. Zarif, känner du igen den här? Det borde du, den är din. Du kan föra med dig ett meddelande till Teherans tyranner: testa inte Israels beslutsamhet, sa Netanyahu och riktade sig till Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif som också var på plats på konferensen.

Javad Zarif svarade med att kalla tilltaget för en ”cirkus” ämnad att flytta fokus från Netanyahus inrikes problem samt judestatens ständiga attacker och fientliga agenda mot grannländerna Syrien och Libanon.

Efter att Israel förra veckan skjutit ner den påstått iranska spejardrönaren anföll israeliskt flyg en militärbas i Syrien varifrån drönaren ska ha styrts. Syriskt luftvärn lyckades då skjuta ner ett israeliskt stridsflyg, något som inte hänt sedan 1982. Den lyckade nedskjutningen ledde till ytterligare israeliska flygräder mot mål i Syrien men också till en ökad stridsmoral hos regionens antisionistiska krafter såsom den libanesiska shiamilisen Hizbollah, Iran och syriska regeringsstyrkor.

Källor:
Netanyahu uses fragment of destroyed drone to taunt Iranian FM
Iranian FM calls Netanyahu’s drone stunt ‘cartoonish circus,’ says Israel ‘not invincible’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridErnstKarl ARokvikenSerbisk Sverigevän Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Världens största hot och pest är JUDE-makten som är (((globalismens))) huvud och motor, samt JUDE-staten Israel.

Serbisk Sverigevän
Medlem

Bästa hade varit om Assad håller en presskonferens och håller upp en bit F-16 och säger
-Mr. Netanyahu, känner du igen den här? Det borde du, den är din. Du kan föra med dig ett meddelande till Tel Avivs tyranner: testa inte Syriens beslutsamhet.

Rokviken
Medlem

Alla bevis ska fram. Exponera dessa lögnare och avslöja dem.

Karl-Путин A
Medlem

Iran: ”Israel är världens största och girigaste hot”

Ernst
Medlem

libyen, irak och syrien har redan neutraliserats. men! iran blir svårare. tror inte USA orkar det.

Sigfrid
Medlem

Det största krigshotet är den judiska skurkstaten Israel som bryter mot alla internationella lagar i angreppen på sina grannländer.