Israel hetsar mot Syrien efter påstådd gasattack från regeringen

UTRIKES. Efter att den syriska regeringen anklagats för att ha använt kemiska vapen mot väststödda rebeller kräver israeliska politiker att USA ska inleda ett anfallskrig mot landet.

Efter att syriska regeringsstyrkor anklagats för att ha använt kemiska vapen mot väststödda rebeller rasar både israeliska ministrar och oppositionsledare mot landet.

Säkerhetsminister Gilad Erdan, andreman i Likudpartiet, kräver nu att USA ska inleda ett anfallskrig mot Syrien. Även byggnadsminister Yoav Gallant och oppositionsledaren Isaac Herzog kommer med liknande krav.

Det är den ökanda organisationen Vita hjälmarna som släppt uppgifterna om en attack i Douma. Vita hjälmarna har tidigare ertappats med att spela in fejkade filmer.

Åke Sellström, tidigare chef för FN:s vapeninspektörer i Syrien, är däremot skeptisk. Sellström påpekar att det är osannolikt att Syrien skulle riskera kritik för att ha använt kemiska vapen när de redan är på väg att vinna. Han nämner även att eventuella gifter kan ha spridits på andra sätt, exempelvis genom markexplosioner eller giftig rök.

USA:s utrikesdepartement är däremot tvärsäkra på att det är den syriska regeringen och Ryssland som ligger bakom den ännu helt outredda ”gasattacken”. Även president Donald Trump har uttryckt liknande kritik med samma bristfälliga underlag.

Källor:
Expert: Svårt att bedöma uppgifterna
Israeli officials: U.S. must strike in Syria
State Dept Accuses Russia And Syria Of Gassing Civilians Before Any Investigation
Trump tweets condemnation of Syria chemical attack, saying Putin shares the blame
Syria war: At least 70 killed in suspected chemical attack in Douma 

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Sverker says:

  Juden är i galopperande panik nu! Så här fullständigt idiotiskt agerar juden inte annars.
  Antagligen är judens fall nära, för nu när kulisserna faller som dominobrickor, fattar så många vad juden är för en, att den kritiska massan som behövs, inte är långt borta.
  Trump spelar spelet, och inväntar rätt läge, så han kan dra USA ur mellanöstern.
  Då sitter juden där ensam, mot sina självskapade fiender, och dom är många!
  Hell seger!

  • Christian Hamilton Christian Hamilton says:

   Det vore ett drömscenarion. Tyvärr kommer judarna inte att gå under ensamma, det går deras ego förnär. Nej de kommer, när de ser sitt eget slut, att förstöra så mycket de kan av den resterande vita världen med sina kärnvapen, om de nu har några.

   • Sverker says:

    Jo, deras ökända ”Samson option”. Men det är deras egna > 3000 år gamla saga. Finns ingen möjlighet för dom att förverkliga det. Om dom försöker, så blir det bara en marginell grej, och då har dom verkligen blottat sig, varpå deras egna totala undergång är helt säker.
    Vilken känsla att resten av världen äntligen kan göra sig av med den evige plågoanden.

 • Det är bara på sköj. Djävulen vill bara sko sig.

 • Karl A says:

  Judarna verkar vara besatta av gas.

 • nordbo nordbo says:

  Detta Satans folk – ett framtida drömscenario vore att deportera dessa från alla västliga länder till Saudi (ISrael inkluderat). Sen fyller man Saudi med Afrikaner och allehanda kriminellt avskum – givetvis så inrättas HMF-lagen som bara gäller mot de självutvalda – ett planetens fängelse om så vills.

 • Sigfrid says:

  Skurkstaten Israel ska överhuvud taget inte yttra sig i denna fråga med tanke på hur dom beter sig.Dom skjuter grannländernas barn i ryggen även när dom inte korsat gränsen till skurkstaten utan orsak.Dessa judar är orsak till all världens problem bara för att dom är så sugna på att styra hela världen.


 • Lämna ett svar