Israel har nytt globalt system för att jaga ”antisemitism”

ANTISEMITISM. Israel kan nu bekämpa antisemitism online över hela världen. ”Antisemitism” innebär alla former av kritik mot judar och israelisk politik.

Naftali Bennet, Nya Högern.

I samband med den internationellt instiftade ”förintelsedagen” 2018, avslöjade israeliska ministrar i ett större sammanhang att Israel har konstruerat ett nytt vapen mot människor som världen över kritiserar landets göranden och låtanden.

Nu har systemet varit igång i ungefär ett år, och vanliga Facebook- och Twitteranvändare har under det gångna året alltmer fått känna av effekterna av Israels spionverksamhet i form av raderade inlägg, avstängda konton och polisanmälningar.

Effekterna i Norden har varit begränsade på grund av att systemet i startskedet inte har haft stöd för nordiska språk, men förföljelsen av jude- eller Israelkritiska inlägg på sociala medier kommer vad utländska kommentatorer erfar, att öka kraftigt framöver.

Mjukvaran som kallas ACMS, Cybersystemet för övervakning av antisemitism, presenterades först av Naftali Bennet. Bennet har under flera år haft flera ministerposter för högerpartiet Judiskt Hem. Sedan december 2018 ingår han tillsammans med regeringens justitieminister, krigshetsaren och rasisten Ayelet Shaked, i det nya judiska extremistpartiet Nya Högern.

Massövervakning av antisemiter
ACMS är enligt Naftali Bennet ”det mest avancerade verktyget i världen för övervakning av antisemitism, i realtid”.

Mjukvaran spårar inlägg på sociala medier över hela världen, och upptäcker omedelbart hur och till vem de antisemitiska inläggen delas. Det är med programvaran mycket enkelt att göra sammanställningar av i vilka städer och länder som människor postar mest antisemitiska inlägg.

Tillsammans med själva datasystemet kommer ett ministerium att sköta ett ”krigsledningrum”, som Bennet kallar det, där antisemitiska inlägg analyseras för att sedan delas med olika internetföretag.

Denna information används för att sätta press på företag och myndigheter över hela världen att ta bort inläggen och följa upp dem med polisanmälningar och åtal mot de personer som postar och delar inläggen.

I ett första skede spåras antisemitiska inlägg på engelska, tyska, franska och arabiska på de sociala plattformarna Facebook och Twitter. Systemet expanderas efter hand till fler plattformar och fler språk.

Times of Israel har skrivit att under en testkörningsmånad – i slutet av 2017 – upptäckte systemet 409 000 antisemitiska inlägg postade av 30 000 användare, globalt. De mest antisemitiska städerna var under testmånaden Santiago i Chile, Dnipro i Ukraina och Bukarest i Rumänien. I väst var Paris och London de mest antisemitiska städerna.

Enligt en ny artikel publicerad av amerikanska nättidningen Dispropaganda, kan vi vänta oss att detta antal kommer att öka exponentiellt i takt med att Israel kommer att utöka sin jakt på antisemitism till att omfatta nästan hela internet.

Alla antisemiter ska hängas ut
Natftali Bennet säger att man kommer att avslöja alla antisemiter på internet, så att alla vet vilka de är.

— Tiden har kommit att ställa en spegel framför alla hatare och avslöja den samtida antisemitismens fula ansikte. Från och med nu kommer vi att veta vem varje uppviglare till antisemitiskt hat är.

Om denna spårning och hantering av de antisemitiska inläggen är lagliga för Israel att göra, är ointressant för Benett och den israeliska regeringen. Men det anses av utomstående vara juridiskt viktigt att veta huruvida det är lagligt för Israel att spåra medborgare i andra länder, utan deras vetskap eller medgivande, och sedan ta deras personliga information, deras data och inlägg, och göra vad de vill med den.

All kritik mot judar och deras stat klassas som antisemitism
En annan aspekt är definitionen av antisemitism. Enligt flera gällande HMF-lagar i Europa, kan det vara olagligt att posta stereotypa teckningar av judar i karikatyrform.

Men i nuläget är det inte olagligt att som privatperson uppmana till bojkott av israeliska företag som opererar på den illegalt ockuperade Västbanken, som SodaStream; eller uppmana sina vänner att inte köpa en bil av märket Renault för att den har täta kopplingar till israeliska företagsintressen.

Sådan uppmaning till bojkott är dock i hög grad föremål för bekämpning av antisemitism med ACMS.

Den relativt framgångsrika fredliga bojkottrörelsen BDS som på grund av Israels pågående folkmord på palestinier uppmanar till bojkott av israeliska varor och tjänster, är en vass nagel i ögat på den judiska staten.

Al Jazeeras dokumentärserie The Lobby – USA visar hur spioner från Israel förföljer och trakasserar BDS-anhängare i USA.

Enligt den israeliska regeringen är alla former av antisionism numera detsamma som antisemitism. Även Frankrikes globalistiske och sionistiske president, multimiljonären Emmanuel Macron, anser att antisionism är antisemitism i omstöpt form.

Det har gått så långt att nästan all kritik mot Israel numera anses vara antisemitism, och därmed måltavlor för ACMS och deras internetkrigares förföljelser och uthängningar av privatpersoner som kritiserar en jude, dennes egendom eller hemlands politik, skriver Dispropaganda.

Antisemitism är helt enkelt det som en jude kallar antisemitism, och det ska stoppas.

Naftali Bennets första offentliga presentation av ACMS kan ses i videon nedan:

Källor:
Diaspora Ministry unveils system for tracking online anti-Semitism
Israel unveils a global system for tracking online anti-Semitism
For France’s Macron, anti-Zionism is anti-Semitism ‘reinvented’
Criticism of Israel and Zionism is not Anti Semitism

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SlipsennordboAndré DevecseriVictorKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Visserligen helt klart en krigsförklaring mot resten av världen. Men man bör inte låta sig skrämmas till tystnad, dock – han överskattar systemet något helt enormt. Visserligen kan jag tänka mig att det kan skapa en bild av var personerna som skriver dessa ”antisemitiska” inlägg hör hemma, men ifall de ska kunna se just var en person sannolikt befinner sig för tillfället så behövs tillgång till IP-nummer. Visserligen inte precis omöjligt att Facebook delar med sig av detta, förstås, men osannolikt att de har tillgång till det för andra. Jag tror denna presentation är mest som kärnvapen var under kalla… Läs mer »

nordbo
Medlem

.. och fortsatt skrämsel på (((bennets))) anförande är fysiska personer inom organisationer som anmäler inlägg till den korrupta liberala ”demokratins” rättsväsende, som tyvärr är väl installerat här i väst.

ZIOnismens mjukvara söker på allt som har ordet jude,neger,zigenare osv i sig i inläggen – det är inte mjukvaran som anmäler.!

J.N.
Medlem

Borde inte detta systemet vara av intresse för nationellt sinnade krafter? Här får man ju reda på exakt hur många och vart alla ’kämpar’ befinner sig, sen är det bara att skicka en kallelse ;)

Jan Hjelm
Medlem

BDS är nog bara början. Fullständig ostracism är min spådom för framtiden.

nordbo
Medlem

vad betyder denna -ism då.?
Är det närmare Bravur/Seger eller underkastelse.?

Jan Hjelm
Medlem

Ostracism är att behandla någon som luft. Att gemensamt med andra inte se, höra eller kommunicera på något sätt med någon. Ett svenskt uttryck är att ”sätta någon i kloster”. Mobbning utan våld.

Klaus
Medlem

Judar vill inte bara vara ”det utvalda folket”, de vill vara gudar.

Victor
Medlem

(((Trolljägaren)))

André Devecseri
Medlem

Kom an daa era patetiska kräk, stäng av mig fraan Facebook saa mycket ni bara orkar. Tror ni era ”aatgärder” raar paa oss som kan er sort?

Slipsen
Medlem

”Om du vill ta reda på vilka som styr, ta då först reda på vilka du inte får kritisera”!
Antisemitismen är skapad av judarna för att tysta all kritik och den enda, sanna oppositionen framför allt-NationalSocialismen som är och alltid har varit den enda motpolen och garanten mot ett judiskkommunistiskt styre!
Orwells 1984 är här!