Israel fortsätter attackera Syrien – 15 personer döda

MELLANÖSTERN. Femton personer har dödats i nytt israeliskt robotanfall på Syrien.

Israelisk militär har avfyrat robotar mot ett område söder om Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar syriska nyhetsbyrån Sana. Femton personer ska ha dött i attacken. Enligt uppgift tillhörde dessa specialstyrkor från det iranska Revolutionsgardet samt andra Iranstödda styrkor. Två av de israeliska robotarna sköts ned i området al-Kiswah.

Attacken kom strax efter att sionisten Donald Trump meddelat att USA bryter kärnenergiavtalet med Iran.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommenterade själv situationen med Iran och Syrien i ett tal.

— Vi kommer att reagera kraftigt på alla angrepp på vårt territorium. I flera månader har Iran transporterat dödliga vapen till sina styrkor i Syrien med syfte att attackera Israel, sade Netanyahu.

Vilka ”angrepp på israeliskt territorium” som premiärministern talade om är oklart. Israel har däremot själva flera gånger utfört dödliga offensiva räder i Syrien.

Samtidigt har Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel samt Storbritanniens premiärminister Theresa May åtminstone officiellt bett Trump att inte bryta kärnavtalet med Iran. Enligt undersökningar var en majoritet av USA:s befolkning, 69 procent, också emot avtalsavbrottet, rapporterar CNN.

Netanyahus tal kring ”försvaret” av Israel, den senaste tidens attacker på Syrien och Palestina samt USA:s brytning av kärnenergiavtalet med Iran ser med stöd av både amerikansk och israelisk retorik ut att vara koordinerade händelser i syfte att stävja den antisionistiska maktaxelns ökande inflytande i Mellanöstern.

Källor:
Uppgift: Nio döda i israelisk Syrien-attack
Majority say US should not withdraw from Iran nuclear agreement

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments