Israel förbereder upptrappade anfall på Palestina

ISRAEL. Efter att Israel genomförde en mordattack på sju palestinier inne i Gaza, trappas nu konflikten upp. Israel förbereder tyngre anfall mot Palestina.

Israel rapporteras har grupperat ytterligare markstyrkor riktade mot Gazaremsan, inklusive stridsvagnar.

Det var i söndags som Israel med en elitstyrka gick in i Palestina i en riktad mordoperation mot en ledare för Hamas militära gren, Nour Baraka. Operationen upptäcktes av palestinskt försvar. Attacken resulterade i att Baraka och ytterligare sex palestinier mördades, samtidigt som en israelisk militär dog och ytterligare en israel blev skadad.

Palestina uppges ha avfyrat en stor mängd raketer av ospecificerad typ in mot israeliskt territorium, vilket föranledde Israel att utföra cirka 70 flyganfall mot mål i Palestina under måndagen. Israel bombade bland annat en palestinsk tv-station:

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som har inlett samtal med Palestina om ett långvarigt eldupphörsamtal har sagt sig inte vilja destabilisera situationen för att äventyra överläggningarna.

På grund av den uppkomna situationen började Israel dock på måndagskvällen stärka sina positioner längs Gazagränsen.

Karavaner med bepansrade fordon har filmats medan de körde mot gränsen samtidigt som Israels militära styrkor varnade Hamas för respons i form av en ”järnnäve” mot de värsta bombardemangen sedan 2014 då Israel bedrev intensiva militära anfall på Palestina under Gazakriget.

Under den sjuveckorsperioden dödades cirka 2 100 palestinier och ytterligare cirka 10 000 skadades.

Netanyahu rapporteras nu ha givit grönt ljus att agera militärt mot Hamas om svarseld över israeliska gränsen fortsätter. Beslutet om tunga anfall mot Palestina väntas bli officiellt under tisdagen, efter att säkerhetskabinettet har haft sammanträde.

Källa:
IDF sends tanks to Gaza border, bracing for potential full-fledged ground offensive – reports

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Israels folkmord fortsätter.

_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Ser så fram emot den dag då vi återtagit kontrollen över vår vita värld och kan låta bombplanen gå fram över denna gudsförgätna och kriminella stat som tror den kan göra vad den vill.

comment image

comment image

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Det har blivit svårare för judarna att terrorisera Syrien sen Ryssland tagit kommandot där och kraftigt förstärkt det syriska luftförsvaret. Jag tolkar dessa aggressioner mot palestinierna i Gaza som ett sätt för Israel att hålla den judiska ”moralen” vid liv.