Israel deklareras olaglig stat av spanskt parti

UTRIKES. Spaniens tredje största parti, Podemos, har som ett av få modiga partier i EU tagit steget att förklara Israel en illegal stat. Detta på grund av att det är en apartheidstat och efter massakern på palestinier utmed gränsen till Palestina, som Israel löst definierar efter egna önskemål.

Iglesisas Turrion. Foto: PODEMOS (CC BY 3.0).

Vänsterledaren Iglesias Turrion, från Spaniens tredje största parti Podemos, anklagar Israel för att bryta mot internationell lag och använda sig av apratheidliknande policyer. Han ifrågasätter därför den judiska staten Israels legitimitet.

— Vi måste agera hårdare mot ett illegalt land som Israel, sade Iglesias Turrion nyligen till den spanska TV-kanalen RTVE och fortsatte:

— Israels handlingar är illegala. Israels apartheidpolicyer är illegala, sade Turrion vidare och tillade att han och hans parti skulle fortsätta att försvara internationella rättigheter.

Turrions uttalande kommer bara några dagar efter att en lokal partifraktion vid Valcencias stadsråd fördömde Israels illegala mördande och förklarade att Spaniens tredje största stad från och med nu ska vara en zon fri från israelisk apartheid.

Valencias fördömande av judarnas våld mot palestinierna och beslutet att avstå från någon diplomatisk kontakt med Tel Aviv fick stöd av andra spanska städer. Både Madrid, Barcelona och Sevilla-Andalucien beslutade även att distansera sig från Israel genom att uttrycka sitt solidariska stöd med rörelsen Bojkotta Israel.

Israel har försökt släta över och rättfärdiga sitt mördande och skadande av palestinierna i attackerna mot Palestina sedan 30 mars med påstått palestinskt våld mot det judiska landet och Israels försök att skydda sina gränser.

Men Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hävdar att ”det var en olyckshändelse att folk dog”. Detta stämmer dock inte ens med rapporterna från den israeliska försvarsmakten (IDF) vars hantering av palestinierna på Gazaremsan tidigare har berömts av Netanyahu.

Tel Avivs förtryck av palestinierna tillsammans med USA:s och andra staters kontroversiella beslut att flytta sina ambassader till den omstridda staden Jerusalem har öppet fördömts av EU. Som svar på Israels terror har EU, representerat av Federica Mogherini, ingen bättre lösning på att stoppa judarnas slakt på de palestinska araberna än att kräva en tvåstatslösning där Jerusalem görs om till huvudstad för ”både den israeliska och den palestinska staten”.

Källa:
Israel branded ‘illegal state’ by Spanish party leader for practicing ‘apartheid’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Bra att fler och fler , även politiker börjar ta bladet ur munnen och öppet kritisera förbrytarstaten/folket israel.
Nu kanske fler skiter i antisemitismskriken framöver. ”Håll käften jesusmördare, vi orkar inte med er längre, ni är kriminella!” är nya svaret på anklagelserna.