Israel bygger nya illegala bosättningar

UTRIKES. Den judiska terrorstaten Israel har planer klara för 2 500 nya illegala bostäder i Palestina.

Den judiska terrorstaten Israel ska i enlighet med tidigare aviserad politik expandera i Palestina och har planer på ett 30-tal nya bosättningar med upp till 2 500 nya bostäder på det av Israel ockuperade Västbanken. Detta meddelar Israels försvarsminister, juden Avigdor Lieberman. De nya bosättningarna ska börja byggas i år. Redan nu säger Lieberman också att ytterligare 1 400 hem ska byggas i en senare byggfas. Men det är bara ett litet steg på vägen för expansionen.

”Vi ska bygga i hela Judea och Samarien, från norr till söder, små samhällen och stora samhällen”, skriver Lieberman på Twitter.

Cirka 500 000 israeler har trängt in i bosättningar på Västbanken och i östra Jerusalem. Landet tillhör Palestinska staten som i områdena huserar mer än 2,6 miljoner palestinier.

Palestinas utrikesdepartement har lämnat in en begäran om att Internationella brottmålsdomstolen (ICC) ska utreda Israels illegala politik. Palestina anser att denna politik utgör det värsta hotet mot sitt folk.

Källa:
Lieberman: 2,500 Colonialist Units Up for Immediate Construction in West Bank

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Skurkstaten Israel fortsätter med sina illegala bosättningar och det lär inte bli några reaktioner från övriga världen som vanligt då judar begår brott.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan

Enligt skriften har de ju rätt att bo där. I Sverige eller någon annanstans i världen. Eller?