Israel bygger mer stängsel och bosättningar

ISRAEL. Premiärminister Benjamin Netanyahu vill bygga gränsstängsel mot Jordanien för att stärka upp säkerheten. Samtidigt utökar Israel bosättningarna på ockuperad mark.

9890_413

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vill bygga ett gränsstängsel som ska sträcka sig från Döda havet till staden Eliat i södra Israel. Premiärministern menar att det är nödvändigt för Israels säkerhet.

”De här säkerhetsarrangemangen är betydelsefulla för oss”, sa Netanyahu enligt Daily Telegraph.

I söndags meddelade Israels regering att 1 859 nya bosättningar skulle byggas på Västbanken och i östra Jerusalem. Även förra veckan godkände Israels regering 5 000 nya bosättningar. Enligt journalisten Robert Tait är detta ett sätt för regeringen att stilla de extrema högerkrafterna i Israel efter att 26 palestinska fångar blivit frisläppta.

Palestinierna har fördömt uttalandena om gränsstängslet mot Jordanien.

”Uttalanden från Israels premiärminister om att bygga en mur i Jordandalen är endast ett proaktivt steg till att underminera utrikesminister Kerrys besök”, sa en talesman för den palestinske presidenten Mahmoud Abbas till nyhetsbyrån Wafa.

Källa:
Israel vill bygga gränsstängsel mot Jordanien

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar