Israel bombar Syrien igen

TERRORSTATEN ISRAEL. Lagom till jul bombar Israel åter Syrien under nattlig räd.

Delilah är en israelisk missil som tidigare har använts för att anfalla Syrien. Foto: KGyST (CC BY 3.0)

Terrorstaten Israel bombade natten till måndagen ett område i närheten av Aqraba som ligger sydöst om Damaskus.

Syriens statliga nyhetsbolag SANA rapporterade om inkommande missilattacker avfyrade från de palestinska områden som är illegalt ockuperade av Israel.

Minst tre icke-syriska medborgare dog i attacken. Den israeliska tidningen Ha’aretz skriver att man slog mot iranska mål, men den Londonbaserade och proisraeliska ”människorättsorganisationen” Syriska människorättsobservatoriet anger även syriska militära mål.

Man har räknat till fyra kryssningsmissiler som skickats över libanesiskt luftrum. Israeliska attackplan kunde höras flyga över Libanons territorium, något som Israels regering i skrivande stund inte hade kommenterat.

Den oberoende libanesiska geopolitiska kommentatorn Sarah Abdallah skriver på Twitter att ”ingen blinkar ens, när Israel ännu en gång mitt i natten bombar en annan suverän stat. Under julfirandet, dessutom”.

Missil sprängde skola på julafton – flera döda civila
På julaftonsdagen sprängde en missil en skola i nordvästra Syrien. Flera civila personer som hade tagit sin tillflykt i skolan från andra oroliga områden dödades i attacken. Enligt TV4 är det syriska styrkor som är skyldiga till de civilas död.

Den ”svenska” TV-kanalen hävdar inte uttryckligen att Syrien bombade skolan i eget land, men låter tittaren dra den slutsatsen genom att säga att ”Syriens regeringsstyrkor har de senaste veckorna intensifierat sin offensiv i den här regionen”. Israel nämns inte alls i TV4:s inslag.

I november anföll Israel tiotals mål som en påstådd hämnd för oroligheter som utspelades på Golanhöjderna, även kallat Ramat Trump – Trumphöjderna – där Israel och USA planerar att uppföra en ny olaglig bosättning åt judar.

Israel har lovat att fortsätta att anfalla mål i Mellanöstern som de inte vill ska finnas utplacerade där.

Källor:
Several Killed in Israeli Strikes on Iranian Targets Near Damascus, Report Says
Vad är “The Syrian Observatory for Human Rights”?
Syrian Human Rights Front is EU-Funded Fraud
Flera döda i Syrien efter missil träffat skolbyggnad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenMalinEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Syrien befinner sig verkligen i ett hörn och kan inte riktigt agera på något sätt förutom defensivt. Skulle de börja använda samma medicin och motanfalla skulle förmodligen tredje världskriget bryta ut då judarna / Israel kommer propagera i judisk media att muslimerna begår ”folkmord” mot judarna. Sedan dras alla vi vita in i ett krig mot Syrien och dess allierade… Däremot, något som verkar irritera Israel något fenomenalt är att Syrien är smartare. De gör inte exakt det som Israel vill att de ska göra när terrorstaten begår dessa fega terrorattacker. De tar inte till med hämnd. Däremot borde Syrien… Läs mer »

Malin
Gäst
Malin

jag är dessvärre inte så insatt i konflikten, men jag ser inga skäl till varför Israel och Syrien hyser agg mot varandra. Israel och den relativt sekulära Asad skulle istället vinna på att göra gemensam sak mot islamisterna och IS i synnerhet.

Ethny
Medlem

IS är (IS)raels proxy-armé. Israel tar in skadade terrorister från diverse terrorgrupperingar (inkl IS) och vårdar deras skador för att sedan skicka tillbaka dem för att kriga för deras intressen, mot pengar (och annat, mer personliga orsaker). IS blir tränade, får vapen och pengar av Israel men även av andra länder såsom USA, Frankrike, England. Till och med lilla Sverige ”gav” dem ett miljonbelopp. De så kallade ”The White Helmets”, även de skapta av samma personer, är en terroristgrupp som har kopplingar till olika grupperingar. I ena sekunden är de någon Al-qaeda grupp för att sedan byta kläder efter att… Läs mer »

Malin
Gäst
Malin

Tack för ett utförligt svar. Det verkar mer invecklat än vad jag trott. Jag stödjer staten Israel av två anledningar, dels att den motar bort Islam och dels att HBTQ personer är fredade. Men om det vore så illa att Israel sponsrar IS är det naturligtvis svårt för mig och anti-Islam aktivister i allmänhet att stödja staten Israel. Nu gäller det bara hitta bevis på vad du påstår. Någon källa eller länk?

Ethny
Medlem

Denna: False Flag Attack: Ex-CIA Officer Unravels Idlib Chemical Incident -Var för att försöka få igång kriget på riktigt genom att få USA gå in med fotsoldater och en gång för alla få bort Assad från makten. Angående Israels del i det hela: CLINTON EMAIL: WE MUST DESTROY SYRIA FOR ISRAEL Finns massa andra källor på allt detta och mycket annat. Du borde sluta vara en sådan som beskyller enbart på islamismen, dvs kontra-jihadister. Ty ni orsakar sådana problemen som vi har med t.ex SD. Ni kommer stå i samma pöl om 20 år och fortfarande tro att Islamismen är… Läs mer »

Ethny
Medlem
Ethny
Medlem

Blev lite rörigt där och något konstigt, kommentar nummer 2 är den första kommentaren och kommentar nummer 1 är fortsättningen på första.

(Det blir problem att skicka flera olika hemsidor i samma kommentar, då måste kommentaren modereras innan vilket aldrig sker.

Rokviken
Medlem

Det handlar väl till syvende och till sist om ett Storisrael. Ett världsherravälde som man beskyllde Hitler. Bakom dessa anklagelser står samma gelikar och belackare för.

Ethny
Medlem

Denna kommentar försvinner hela tiden? Kan inte se min egna kommentar efter att jag postat den, som att den tas bort samma sekund den dyker upp.

Har blivit så förut också men tydligen har andra kunnat se den då.

Hoppas inte det blev två-tre kommentarer nu om samma sak (som jag
själv inte kan se).

Edit: Denna kommentar skrev jag som svar till min egna kommentar som i sig svar ett svar till Malin. Visar bara att kommentaren försvann eftersom mitt svar hamnade här längst ned.