Israel betalar afrikaner för att åka hem

ISRAEL. Illegala invandrare i Israel kan efter ett nytt regeringsbeslut få upp till 3 500 dollar var om de återvänder till sina hemländer.

Israels regering fördelade efter en omröstning i söndags nästan 124 miljoner dollar till en plan avsedd att få illegala afrikanska invandrare att återvända till sina hemländer.

Merparten av dessa pengar kommer att gå till nya häkten för invandrare samt till de bidrag på upp till 3 500 dollar per person som ska locka invandrarna att åka hem igen.

Utöver detta syftar planen till att minska förekomsten av illegala invandrare i stadskärnor och att öka säkerheten för israeler.

När Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommenterade anslaget hymlade han inte om intentionerna.

— De steg som vi enhälligt godkände idag är rimliga och nödvändiga för att upprätthålla statens judiska och demokratiska karaktär och kommer att återställa säkerheten för Israels invånare, sa premiärministern i söndags efter omröstningen.

Källa:
Israel Will Pay Africans $3,500 Each to Leave

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments