Israel ändrar inte sin policy i Syrien efter att ha skjutit ned ryskt flyg

UTRIKES. Israel upphör inte med sina operationer i Syrien, sade Israels försvarsminister strax innan Ryssland släppte en detaljerad rapport om det nedskjutna Il-20-planet. Rapporten pekar ut Israel som skyldigt.

Det var en robot tillhörande det rysktillverkade luftvärnssystemet S-200 som sköt ner det ryska flygplanet i Syrien förra veckan. CC BY-SA 3.0

Det ryska försvarsministeriet har publicerat en rapport som minut för minut redogör för den spektakulära nedskjutningen av ett ryskt Il-20-flygplan förra veckan. Rapporten understryker att händelsen ”helt och hållet är det israeliska flygvapnets fel”.

Flygplanet var på måndagen på rekognoseringsuppdrag över avspänningszonen i Idlib när det sköts ned. Israel lät inte det ryska flygplanet komma undan i tid när Syriens luftvärn motverkade en israelisk flygattack. Israel avfärdar anklagelserna och riktar i stället all kritik mot Damaskus.

Strax innan kungörandet av den ryska rapporten sade Israels försvarsminister, Avigdor Lieberman, att Israel inte kommer att ändra sin policy beträffande Syrien och visar därmed att inte ens Ryssland ska kunna stoppa Israels planer för Mellanöstern.

Under en intervju för den israeliska lokalradiokanalen Kan Bet sade Lieberman att han inte gärna för en mediedebatt med Moskva över det inträffade. Men han var snabb att upprepa sitt påstående att de syriska regeringsstyrkorna bar skulden för att det ryska flygplanet hade blivit nedskjutet. Lieberman sade att ”ingenting” har eller kommer att ändra Tel Avivs hantering av Syrien, som han påstår att Iran nu förvandlar till en ”bas” för anti-Israeliska operationer.

Källa:
Tel Aviv won’t change Syrian policy despite downing of Russian Il-20 – Israeli defense minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SverkerLingonetFredrikaKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Bra, fortsätt stryka den ryska björnen mothårs med era äckliga fingrar tills den slår ifrån slutgiltigt.

Fredrika
Medlem

Ryssland verkar ha fallit. Gett upp. Annars skulle den ryska björnen ha svarat miltitärt. Att den inte har vaknat ur sitt gryte ännu är ett teckwn på att björnen är död. Israel verkar skratta hånfullt åt hela historien och deras kaxiga attityd visar att de struntar i Ryssland som inte sätter hårt mot hårt i någon situation. De gick inte ens in i Ukraina efter USAs övertagande och det främmande bankväldets förstörande av kornbodens infrastruktur och dessutom bara markerat sitt försvar av Krim. USA och Israel känner nog att de dominerar totalt. Antagligen med rätta Ungern kommer inte att stödja… Läs mer »

Lingonet
Medlem

Kanske inte. Jag tror ryssarna väntar med att återgälda, tänker med hjärnan inte med hjärtat.
Det är en militär stormakt med en stor underättelsetjänst, de vet nog att inte överreagera direkt. Svårigheter kommer för israel, låt dem tro att de kan göra vad som helst, när det kommer blir det smart och kostsamt. Det tror jag.

Karl-Путин A
Medlem

Chutzpah går före fall – snart får juden smaka sin egen medicin.

Karl-Путин A
Medlem

Ungerns premiärminister Viktor Orbán var faktiskt på statsbesök i Ryssland så sent som för en vecka sen, samtidigt som EU försöker straffa Ungern för att de vägrar ta emot EUs kvot av tärande asylparasiter. Fienden finns mitt ibland och och stavas EU. JewSA försöker desperat lura in Ryssland i ett tredje världskrig. Detta har pågått i åratal men det ska nog till mer än att skjuta ner ett ryskt militärflygplan. Att börja bomba Israel i detta läge skulle vara kontraproduktivt. Ska man minska Israels makt så gör man det bäst genom ett reformerat EU och skära av Israels tentakler runtom… Läs mer »

Sverker
Medlem

Sådärja, snacka om att göra bort sig. Juden har klassiskt fegt och skamlöst fräckt manipulerat så att ett ryskt militärflygplan blivit nerskjutet.
Nu kommer responsen, som juden inte hade tänkt sig:
https://www.rt.com/news/439190-russia-il20-downing-reaction/
Ryssen briljerar i strategisk planering. Dessutom har ryssen vapenteknik som juden inte rår på.
Judens enda räddning ur det här, är USA.
Kommer USA att ånyo göra precis vad juden befaller?

Sverker
Medlem

Ja men det var väl väldigt förargligt för juden att även detta sker nu. Men bra för alla andra folk :-)
https://www.almasdarnews.com/article/russia-to-use-iranian-airbase-for-syria-operations/