Island stoppar förhandlingar om EU-medlemskap

ISLAND. De isländska partierna Självständighetspartiet och Framstegspartiet har nu via omröstningar stoppat förhandlingar om ett isländskt EU-medlemskap.

På Island har de två styrande partierna, Självständighetspartiet och Framstegspartiet, röstat för ett stopp av förhandlingar om ett isländskt EU-medlemskap. Utrikesminister Gunnar Bragi Sveinsson, säger att han under de kommande dagarna ska fundera kring vilka åtgärder som ska vidtas härnäst.

Innan Självständighetsparitets samråd skickade pro-EU-medlemmar i partiet ett brev till riksdagsgruppen där de begärde att man väntar med stoppandet av EU-förhandlingarna tills det genomförts en folkomröstning om saken, något som Självständighetspartiet ordförande Bjarni Benediktsson utlovade innan förra årets riksdagsval. Diskussionerna om EU-medlemskap lades på is på obestämd tid då landets nuvarande regeringen tog makten.

Källa:
Government Parties Vote for Withdrawing from EU Talks

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om