Island stod för historisk skräll i Fotbolls-EM

SPORT. Ett stjärnspäckat England förlorade igår kväll åttondelsfinalen mot den svenske förbundskapten Lars Lagerbäcks Island i Fotbolls-EM. Därmed är en av fotbollshistoriens största skrällar ett faktum.

Islänningarna firar den historiska segern.

Islänningarna firar den historiska segern.

Island, som spelar sitt första mästerskap i fotboll någonsin, gjorde igår det ingen på förhand hade kunnat tänka sig. De besegrade ett engelskt landslag bestående av fotbollsproffs från Europas största ligor, med ett isländskt landslag bestående av enbart etniska islänningar som alla har sin hemvist i diverse mindre ligor runt om i Europa. Bland annat spelar flera av spelarna i Allsvenskan.

Redan vid den artonde matchminuten rullade Kolbeinn Sigthórsson in 2 -1 till Island. En ställning som hölls av de disciplinerade islänningarna under resten av matchen. Därmed spelar Island i kvartsfinal för första gången på söndag mot värdnationen Frankrike.

— Jag vet inte hur stort det är, men det är jävligt stort, säger Islands Ragnar Sigurdsson.

Källa:
Island med ny jättebragd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments