Island fick böter efter Eurovisionfinalen

JUDISKT INFLYTANDE. Den isländska popgruppen Hatari begick brott mot TV-reglerna när de höll upp Palestinas flagga vid Eurovisiontävlingen i Tel Aviv.

Det isländska bandet Hatari.

Islands public service-bolag RÚV har bötfällts av arrangörerna för Eurovision Song Contest (ESC).

Vid årets ESC-final i den israeliska staden Tel Aviv höll bandmedlemmarna i den isländska gruppen Hatari upp palestinska banderoller framför kamerorna när resultaten lästes upp i slutet av tävlingen.

Enligt ett uttalande från Europeiska radio- och tv-unionen (EBU) var Hataris flaggviftande ett brott mot reglerna.

Under evenemanget vimlande det av olika flaggor och banderoller från ett stort antal länder, men den palestinska flaggan var alltså förbjuden att visa upp i den nationsförenande musiktävlingen.

Under pågående tävling konfiskerade israelisk säkerhetspersonal bryskt Hataris palestinska attiraljer.

Palestina representerades inte med någon låt i tävlingen.

Dubbla måttstockar
Trots att samarbetet i EBU förs med statligt finansierade public servicebolag vill inte EBU avslöja hur stora böter man avkrävt RÚV.

Hatari har kritiserats för att medlemmarna uttalade sig kritiskt mot Israel som land under tävlingen. På grund av att Hatari visade upp palestinska flaggor har även deras scennummer kritiserats för att vara perverst med hänvisning till att det inspirerats av våldssexuella perversioner i form av BDSM (Fasthållning, Förtryck, Sadism och Masochism). Detta trots att numrets perversa framtoning var känd långt innan finalen skulle hållas.

Andra akter med pervers framtoning, som den HIV-sjuke homosexuelle Eurovisionvinnaren Conchita Wursts (”Snippa Snopp”) transsexuella stil, har dock hyllats för sin bejakande och inkluderande attityd för allas lika värde.

Isländska RÚV har överklagat böterna och därför ännu inte betalat dem.

Källa:
Island fick böter efter Eurovision

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SlipsenRokvikenpeckerwoodEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

även deras scennummer kritiserats för att vara perverst med hänvisning till att det inspirerats av våldssexuella perversioner i form av BDSM (Fasthållning, Förtryck, Sadism och Masochism)

Även om det är ett sjukt beteende det ovanstående, men förvisso är (((Eurovision))) ett enda stort dekadent jippo så gör ((())) ännu värre degenererande saker såsom ritualer med bebisar, perversitet, pedofili etcetera.

Man ska inte kasta sten i glashus.

peckerwood
Medlem

leste det var 5000 euro i bot

Rokviken
Medlem

Har aldrig begripit varför Israel får delta i detta.Man jag kan gissa varför. Och för jämlikhetens skull borde Palestina också få vara med – allas lika värde var det.

Slipsen
Medlem

Hela det sjuka och perversa Eurovisionsjippot borde bötfällas och sedan läggas ned.
Så vitt jag vet ligger inte Israel i Europa. Likhet inför lagar och bestämmelser och allas lika värde hette det visst!