Islamvänner bildade mänsklig ”kärleksring” runt Stockholms moské

STOCKHOLM. I vanliga fall brukar muslimer kärleksbombas när någon muslim utfört något terrordåd. Men tydligen funkar det även när muslimer utsatts för en attack – åtminstone om man ska tro 1 500 vänsteraktivister som bildade en ”kärleksmur” runt Stockholms moské under fredagsbönen.

En vecka efter moskéskjutningarna i Nya Zeeland anordnar en grupp islamvänner – under ledning av juden Mattias Schain – en så kallad kärleksmanifestation utanför Stockholms moské. När moskéförsamlingens medlemmar anlände till fredagsbönen möttes det av över tusen människor som bildat en mänsklig mur runt det muslimska templet.

— Vad fint! Så skönt, utbrast muslimen Qoran Noor till Aftonbladet när hon kom till platsen.

— Det visar att det fortfarande finns solidaritet, hopp och medmänsklighet i den här tiden av extremism och islamofobi.

Initativtagaren Mattias Schain berättar för Aftonbladet:

— Efter attentatet mot synagogan i Köpenhamn 2015 ordnade muslimer en sådan här kedja runt synagogan i Oslo. Det betydde mycket för mig och lindrade känslan av utsatthet. När detta nu hände i Christchurch ville jag försöka ge tillbaka den känslan till Stockholms muslimer.

På plats ska Svenska kyrkan ha funnits representerad, likväl som judiska och katolska samfund. Dessutom rastafariministern Amanda Lind (MP) och vänsterextremisten Mathias Wåg.

— Jag tycker att det är viktigt att vara här och visa min solidaritet med muslimer som blev direkt drabbade av det fasansfulla terrordådet, men också visa att hot, hat och våld aldrig är okej. Vi måste stå upp för religionsfrihet och demokrati och för vårt öppna samhälle. Det är väldigt fint att se hur många som är här i dag för att visa det, säger Amanda Lind till Aftonbladet.

”En ring i solidaritet kring Stockholmsmoskéns fredagsbön, mot den ökande islamofobin”, skriver en nöjd Mathias Wåg på Twitter.

Källa:
Mänsklig ring kring moské vid fredagsbönen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KlausVeraPeterRokvikenFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Snälla nån vilket barnsligt trams och hyckleri! Amanda Lind är vänsterextrem, har flera gånger provat starka droger och är så förvirrad att hon anammar en främmande kultur och stil i form av rastaflätor. Vidare pratar hon om att hat och hot aldrig är ok men det gäller tydligen inte när hennes vänner på vänsterkanten med Wåg i spetsen attackerar, hatar och hotar i skydd av masker och mörkret!
Sverige är numera nya DDR-dårarnas paradis!

Fredrika
Medlem

Ja precis, Lind mediterar över sitt mantra hat&hot. För att gå sin egen karriärs och FNs ärenden. Men låt dem kramas. Kramar skadar ingen.

Klaus
Medlem

Fel. I DDR byggdes inga moskéer, där renoverades eller återuppbyggdes inte heller kyrkor. Solidaritet fanns det bara med kommunistiska länder och folk, t.ex. Vietnam. I DDR fanns det inte heller någon knarkmaffia.
DDR hade brist på allt eftersom kommunister är parasiter och inga företagare. Dessutom måste DDR leverera till andra kommunistländer (som skadestånd pga kriget).
I DDR fanns det extrem åsiktsförtryck och -förföljese under Sovjetunionens styrelse. Vissa ord var livsfarliga att säga, t.ex. ”Ostpreussen”, och tvivel på förintelsen. Det var förbjuden att titta på väst-tv och lyssna på västradio.

Fredrika
Medlem

”Attentatet” hade tydligen önskad effekt på flera plan. Men när jag läste rubriken trodde jag att några judiska aktivister hotade moskén. Det var ju tur att så inte var fallet. Men mediaboskapen har duktigt svalt statspropagandan. Grattis Mossad och ni frimurarslavar. Ni vinner propagandakriget över gojerna.

Rokviken
Medlem

Kan bara konstatera det uppenbara. Fullständigt blockerade och utan framtid.

Peter
Medlem

Gå in på ”thereligionofpeace.com och se det förbannade hyckleriet! ”godofreason.com” är också en bra sida.

Vera
Medlem

Hat och våld är aldrig okej – visst, men varför är muslimerna HÄR och lär ut – just hat och våld mot vårt levnadssätt ? Bilbränder, överfall på vår ambulanspersonal, åldringar, våra ungdomar – en kärleksring MOT vårt eget folk och tro betraktar jag som svenskhetsfobi och en dödsbringande snara i stället. Vi ÄLSKAR vårt land och den verkliga KÄRLEKSRINGEN skulle bli en försvarsvall som skydd av våra gränser.