Islamska statens andreman har dödats

UTRIKES. Terrororganisationen Islamska statens andreman Ayad al-Jumaili uppges ha dödats i ett flyganfall i västra Irak, enligt uppgifter från irakisk stats-tv.

Den irakiska armén under striderna i Mosul.

Islamska statens andreman Ayad al-Jumaili samt två andra av terrororganisationens gruppledare uppges ha dödats under en attack mot ett IS-tillhåll på orten Al-Qa’im i provinsen Anbar i västra Irak.

Den nu dödade al-Jumaili ska tidigare ha jobbat med underrättelse inom den irakiska armén och har sedan han anslutit sig till IS haft rollen som ledare över terrornätverkets säkerhetsenhet.

Den irakiska armén har tillsammans med internationella styrkor bedrivit en offensiv mot IS för att återta staden Mosul i norra Irak och i januari lyckats man fördriva IS ut ur staden.

IS-ledare Abu Bakr al-Baghdadi som befann sig i Mosul under striderna lyckades ta sig därifrån och befinner sig ännu på fri fot.

Källa:
Terrorsekten IS andreman dödad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments