Islamister i Rinkeby hindrar folk från att rösta

VAL2014. En grupp i Rinkeby som säger sig ha kopplingar till IS ska enligt personer i Rinkeby försökt hindra folk från att rösta i valet.

— De har varit på torget här i Rinkeby och de var på torget i Husby, mitt emot mötesplatser, i moskén och där folk samlas, säger Mustafa Ismail, vid Folkpartiet i Rinkeby.

Gruppen som ska ha kopplingar till IS ska ha delat ut flygblad i flera veckor och även nu under valdagen ska de ha stått utanför vallokalen i Rinkeby och uppmanat folk till att inte rösta i valet.

Mustafa Ismail säger vidare att han är rädd för att gruppens närvaro ska ha påverkat och skrämt upp människor till att inte rösta.

Valnämndens ordförande i Stockholm, Håkan Wallensten, säger dock att han inte hört något om att IS-sympatisörer har delat ut flygblad eller befunnit sig i närheten av vallokalerna.

Källa:
Valstrul på valdagen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments