Islamister på rymmen ihjälskjutna i Indien

UTRIKES. Åtta fångar, utpekade som militanta islamister, har skjutits ihjäl i Indien efter att ha rymt från ett högsäkerhetsfängelse i Bhopal.

Åtta personer, utpekade som militanta islamister och intagna fångar på en högsäkerhetsanstalt i Bhopal, har skjutits ihjäl av indisk polis efter att ha rymt.

När fångarna rymde från anstalten skar de halsen av en vakt med slipade stålplattor. För att ta sig ut knöt fångarna sedan ihop lakan och firade sig ned,  berättar polisbefälet Yogesh Choudhary i Bhopal i delstaten Madhya Pradesh.

Fångarna blev enligt Choudhary dödade i skottväxling i utkanten av Bhopal. De ska ha fått möjlighet att ge upp och överlämna sig till polisen, men försökte i stället att bryta avspärrningarna.

De åtta beskrivs som medlemmar av den förbjudna islamiska studentorganisationen SIMI, som av indiska myndigheter betraktas som terrorgrupp.

Källa:
Rymmare sköts ihjäl i Indien

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments