Ishockeylegend avvärjde afghanattack med kryckor

STOCKHOLM. Två afghanpojkar försökte överfalla ishockeylegenden Ulf Sterner utanför Globen i Stockholm. Nu berättar han om överfallet och lovar att inte vara lika snäll nästa gång.

Ulf Sterner under sin storhetstid som hockeyspelare på 60-talet.

Den 21 januari firade Idrottsgalan 20 år på Globen i Stockholm. En som var där var ishockeylegenden Ulf Sterner, som besökte tillställningen tillsammans med sin fru. På sociala medier berättar han om hur nära det var att han då blev överfallen:

När vi gick ur tunnelbanan och promenerade mot Globen med Pia en bit före mig skriker hon till. Jag vänder mig om och ser då 2 afghaner 1 meter bakom mig som tydligt visar att dom tänker hoppa på mig. Eftersom jag hade kryckor trodde dom nog att jag var ett lätt byte, men det sket sig för dom. Skulle detta upprepas lovar jag att jag inte ska vara vänlig mot dessa regeringens gullgrisar

Ulf Sterner var på 1960-talet den förste europeiske ishockeyspelare att värvas till NHL, och har utsetts till världens bäste amatörhockeyspelare genom tiderna, vilket på den tiden betydde bäste spelare utanför NHL.

Sterner inledde sin A-lagskarriär redan som 13-åring, och som 17-åring debuterade han 1958 i landslaget Tre Kronor, då Sverige vann mot Finland och Sterner gjorde ett mål. Sammanlagt spelade Sterner i landslaget i 15 år, och tog ett VM-guld (1962), fem VM-silver, ett VM-brons och ett OS-silver.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nordboKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

En svensk hjälte alltigenom.

nordbo
Medlem

All heder till Sterner – hoppas att afganen känner sig ovälkommen här för en stund i detta (((EU))) uppslukade land.