Svart skådespelare iscensatte fejkad rasistattack mot sig själv – frias nu av svart domare

UTRIKES. Den svarta skådespelaren Jussie Smollett iscensatte en hatattack. Syftet ser ut att ha varit att spä på etniska motsättningar i USA, driva på rashat mot vita och få uppmärksamhet. Trots att allt tyder på att Smollett själv iscensatt händelsen läggs åtalet ner.

I slutet av januari påstod den svarta skådespelaren Jussie Smollett att han hade blivit utsatt för en rasistisk attack i Chicago. Han hävdade att två vita maskerade män hade bundit en snara kring hans hals och hällt blekmedel över honom. I tidigare utlåtanden påstod han även att männen ropade Trump-hyllande slagord.

Efter “attacken” överöstes Smollett av stöd från andra kändisar.

Polisen kunde inte hitta någon övervakningsfilm från själva händelsen men två misstänkta personer syntes på övervakningsfilmer i området. Man grep senare två nigerianska bröder som numera erkänt att de hjälpt till att iscensätta attacken.

Enligt åklagare ska Smollet ha skrivit ut en check på 3 500 dollar till bröderna och även gett dem pengar för att köpa rep, skidmasker, handskar och röda basebollkepsar. De fångades av en övervakningskamera då de införskaffade utrustningen till den påstådda attacken. Bröderna ska ha jobbat som statister i samma tv-serie som Smollett och de ska även ha gymmat tillsammans.

Källa:
Skådisen misstänktes ha fejkat överfall mot sig själv – åtalet läggs ned

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.