FILM: Isbjörnsinvasion
i rysk by

RYSSLAND. Bebodda arktiska öar i Ryssland har överraskats av en isbjörnsinvasion som dramatiskt har förändrat levnadsvillkoren för lokalbefolkningen.

I lördags utlystes katastroftillstånd i den ryska byn Belusja Guba som ligger i Novaja Zemlja, bland Rysslands arktiska öar.

Området är i väst mest känt för att Sovjetunionen genomförde kärnvapenprov där. Ändå är det ur strålningssynpunkt ofarligt att vistas i Novaja Zemlja.

Nu är det istället en mer jordnära fara som hotar de boende. Byn har drabbats av en isbjörnsinvasion.

Aleksandr Minayev är vice chef för den lokala administrationen. I ett uttalande skriver han: ”Människor är rädda, de vågar inte gå ut, vardagslivet är satt ur spel, föräldrar är rädda att låta barnen gå till skolan och förskolan”.

Minst 52 björnar har intagit huvudbyn Belusja Guba, men även närliggande platser har besök av björnar. Under vissa omständigheter kan djuren vara farliga och även anfalla människor.

Den lokala myndigheten har av säkerhetsskäl bett om lov att skjuta majoriteten av björnarna, men har fått avslag på grund av att isbjörnar är klassade som utrotningshotade djur.

Istället ska djurskyddsmyndigheten skicka ett arbetslag med experter till byn för att försöka hantera problemet utan vapen.

Lokalbefolkningen har på egen hand försökt freda sig genom att bygga improviserade stängsel och staket, men dessa forceras lätt av björnarna som oblygt traskar runt överallt och går in i byggnader i jakt på mat.

Källa:
Russian Arctic town suffers POLAR BEAR INVASION, dozens of predators ‘won’t go away’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om