IS ”tyngste” imam gripen – förespråkade våldtäkter, tortyr och mord

UTRIKES. Den kraftigt överviktige Shifa Al-Nima, också kallad Abu Abdul-Bari, greps igår av en irakisk insatsstyrka. Som IS högste imam utfärdade han fatwor om mord, våldtäkter och förstörelse av kulturskatter.

Den tunge imamen Shifa Al-Nima, på den högra bilden visas hur han lastas på en lätt lastbil efter gripandet. Bild: Twitter.

Flera tidningar i Mellanöstern rapporterar idag om hur en irakisk elitstyrka i Mosul kunde lokalisera och gripa den tunge imamen Shifa Al-Nima, en av de idag högsta ledarna inom terrororganisationen IS.

Shifa Al-Nima var en hög religiös auktoritet inom IS med befogenhet att utfärda fatwor – religiösa påbud inom islam – som kunde röra allt från etnisk rensning, mord, tortyr och våldtäkter.

Han är bland annat ökänd för att vara den imam som utfärdade fatwan om att förstöra kulturstaden Mosul, till exempel den antika moskén och det berömda mausoleet över den muslimska profeten Yunus.

Publicerade bilder visar hur den mycket överviktige Al-Nima grips i någon typ av mjukiskläder, varpå insatsstyrkan för ut honom och lägger honom på flaket till en lätt lastbil – imamen var för tung för att transportera i en vanlig polisbil.

Trots att terrororganisationen IS formellt har besegrats fortsätter dess anhängare att begå kidnappningar, mord och bombningar, framför allt i Mellanöstern.

Källor:
News Nation på Twitter
Iraq: Obese Daesh mufti who called for rape and genocide caught

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments