IS massakerade 280 personer på grund av ett samarbete med den syriska armén

UTRIKES. I närheten av den syriska staden Dayr az-Zawr har hela 280 personer massavrättats av IS, däribland hela familjer. Orsaken? Lokalborna ska ha samarbetat med den syriska armén.

Enligt en publicerad artikel på den ryska nyhetssidan RT ska Islamiska staten (IS) ha genomfört en massaker på 280 personer i samhället al-Bagilya, i närheten av staden Dayr az-Zawr i Syrien. Anledningen sägs vara att lokalbefolkningen ska ha samarbetat med syriska regeringsstyrkor.

Bland offren fanns det kvinnor, barn, äldre och även hela familjer. Enligt uppgifter ska dessa ha kastats i floden Eufrates efter massakern. Dessutom ska även 400 personer ha kidnappats och tagits som gisslan. Massakern befaras vara bland de värsta som inträffat under det blodiga inbördeskriget i Syrien som nu har pågått i fem år.

Källa:
ISIS massacres 280 civilians for ‘cooperation with the Syrian army’ – reports

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om