IS försöker värva anhängare i Kina genom musik

KINA. Terrororganisationen IS försöker nu rekrytera medlemmar i Kina via användandet av musik, enligt rapporter. Målgruppen är den muslimska minoriteten som finns i landet.

En propagandalåt riktad till kinesiska muslimer ska enligt uppgifter dykt upp på nätet. Detta enligt SITE Intelligence Group som övervakar jihadistgrupper på internet. I det fyra minuter långa musikstycket ska en mansröst bland annat höras sjunga ”Vi är Mujahid, vår skamlösa fiende står panikslagen inför oss”.

Den muslimska minoriteten i Kina utgör 1-2 procent av landets befolkning, det vill säga mer än 21 miljoner personer, enligt studier från 2009 utförda av Pew Research Center. Det är dock oklart hur låten ska nå ut till dessa då den kinesiska regeringen håller ett tätt grepp kring landets internetcensur.

Kina svarade på propagandan under tisdagen genom att uppmana till ett globalt samarbete mot terrorism. Under en nyhetssändning gjorde Hua Chunying, en talesperson för det kinesiska utrikesdepartementet ett uttalande om saken.

— Inget land klarar ensamt av att stå emot terrorismen och världen bör arbeta tillsammans för att bekämpa terrorism i alla dess former, sa Chunying.

Vice utrikesminister Cheng Guoping meddelade i en annan nyhetssändning att Beijing redan deltar i ett internationellt samarbete med Moskva och Washington, men gick inte in på några detaljer:

— Hittils har berörda länder på ett framåtriktat sätt koordinerat och samrådit kring sina ageranden mot IS i Syrien och haft stora framsteg i kriget mot terrorismen.

Källa:
ISIS posts propaganda song in Mandarin to recruit Chinese Muslims

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om